Hat rendőr megsérült egy lövöldözésben Philadelphiában

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Rendőrök biztosítják a helyszínt Philadelphia Nicetown-Tioga városrészébenFotó: Mark Makela/AFP

A Time összefoglalója szerint összesen hat rendőr sérült meg Philadelphiában, miután szerda délután Nicetown-Tioga negyedben lövöldözés kezdődött. 

A helyi rendőrök elfogatóparanccsal a kezükben érkeztek ki az északi városrészbe kábítószerrel való visszaélés ügyében, amikor a 36 éves Maurice Hill, miután a rendőrök a lakáshoz léptek, tüzet nyitott rájuk.  

Az elkövető elbarikádozta magát, és több tisztet súlyosan megsebesített: egyiküket a fején érte találat, másokat lőtt láb- és kézsebekkel szállítottak kórházba. A rendőrök többsége el tudott menekülni, de ketten csapdába estek. Őket végül kommandósoknak kellett kimenteniük az épületből, ahova az elkövető elbarikádozta magát. 

Maurice Hill végül nem sokkal éjfél után - miután a kommandósok könnygázt engedtek a helyiségbe - feladta magát. Ő nem sebesült meg. 

Az illetékes tiszt szerint kisebb csoda, hogy senki nem halt meg a lövöldözésben, olyan mennyiségű lövés dördült. Az órákon át tartó lövöldözés idejére több környező intézményt is evakuáltak.

Maurice Hillnek egyébként volt már priusza, és többek közt fegyverrel való visszaélés miatt is elítélték korábban.

A polgármester Jim Kenney annyit nyilatkozott az eset után, hogy beszélt az áldozatokkal, akik a körülményekhez képest jó hangulatban vannak. Azért azt is mondta, hogy nem túl boldog annak tudatában, hogy a városban vannak emberek akiknek akkora fegyverarzenáljuk van, hogy azzal órákon át tudják lőni a rendőröket. (Time)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.