Hat rendőr megsérült egy lövöldözésben Philadelphiában

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Rendőrök biztosítják a helyszínt Philadelphia Nicetown-Tioga városrészébenFotó: Mark Makela/AFP

A Time összefoglalója szerint összesen hat rendőr sérült meg Philadelphiában, miután szerda délután Nicetown-Tioga negyedben lövöldözés kezdődött. 

A helyi rendőrök elfogatóparanccsal a kezükben érkeztek ki az északi városrészbe kábítószerrel való visszaélés ügyében, amikor a 36 éves Maurice Hill, miután a rendőrök a lakáshoz léptek, tüzet nyitott rájuk.  

Az elkövető elbarikádozta magát, és több tisztet súlyosan megsebesített: egyiküket a fején érte találat, másokat lőtt láb- és kézsebekkel szállítottak kórházba. A rendőrök többsége el tudott menekülni, de ketten csapdába estek. Őket végül kommandósoknak kellett kimenteniük az épületből, ahova az elkövető elbarikádozta magát. 

Maurice Hill végül nem sokkal éjfél után - miután a kommandósok könnygázt engedtek a helyiségbe - feladta magát. Ő nem sebesült meg. 

Az illetékes tiszt szerint kisebb csoda, hogy senki nem halt meg a lövöldözésben, olyan mennyiségű lövés dördült. Az órákon át tartó lövöldözés idejére több környező intézményt is evakuáltak.

Maurice Hillnek egyébként volt már priusza, és többek közt fegyverrel való visszaélés miatt is elítélték korábban.

A polgármester Jim Kenney annyit nyilatkozott az eset után, hogy beszélt az áldozatokkal, akik a körülményekhez képest jó hangulatban vannak. Azért azt is mondta, hogy nem túl boldog annak tudatában, hogy a városban vannak emberek akiknek akkora fegyverarzenáljuk van, hogy azzal órákon át tudják lőni a rendőröket. (Time)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.