Négyszázezer japánnak javasolják az önkéntes evakuációt a közelgő tájfun miatt

Már Japán partjait ostromolják a Krosza tájfun által felkorbácsolt hullámok.Fotó: Takuya Yoshino/The Yomiuri Shimbun

Több száz repülő- és vasúti járatot töröltek Japánban a közelgő Krosza tájfun miatt. A 160 km/h-ás széllökésekkel kísért trópusi vihar Sinkoku, Japán négy fő szigetének legkisebbike felé tart, helyi idő szerint csütörtök délután érhet partot.

Az ítéletidőre tekintettel a hatóságok négyszázezer embernek javasolták, hogy hagyják el otthonukat és keressenek menedéket. A legnagyobb veszélyt a szél pusztítása mellett a lezúduló csapadék jelenti. Az előrejelzések szerint helyenként akár egy méter eső is eshet 24 óra leforgása alatt. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.