Négyszázezer japánnak javasolják az önkéntes evakuációt a közelgő tájfun miatt

időjárás
2019 augusztus 15., 05:09
comments 47
Már Japán partjait ostromolják a Krosza tájfun által felkorbácsolt hullámok.
photo_camera Már Japán partjait ostromolják a Krosza tájfun által felkorbácsolt hullámok. Fotó: Takuya Yoshino/The Yomiuri Shimbun

Több száz repülő- és vasúti járatot töröltek Japánban a közelgő Krosza tájfun miatt. A 160 km/h-ás széllökésekkel kísért trópusi vihar Sinkoku, Japán négy fő szigetének legkisebbike felé tart, helyi idő szerint csütörtök délután érhet partot.

Az ítéletidőre tekintettel a hatóságok négyszázezer embernek javasolták, hogy hagyják el otthonukat és keressenek menedéket. A legnagyobb veszélyt a szél pusztítása mellett a lezúduló csapadék jelenti. Az előrejelzések szerint helyenként akár egy méter eső is eshet 24 óra leforgása alatt. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.