Panaszt tettek az MTK-szurkolók zsidózás miatt, az MLSZ fegyelmi bizottsága nem indított vizsgálatot a Dorog elleni meccs után

POLITIKA
2019 augusztus 15., 19:15
comments 169

A Népszava csütörtökön azt írta, és ezt a 444 megbízható MTK-s forrásai is megerősítették, hogy többször is durva, antiszemita rigmusok hangoztak fel a hétvégi Dorog-MTK NBII-es bajnokin.

A lapban megjelent riportszerű, személyes beszámoló szerint a jól ismert „mocskoszsidózás” mellett egy száz fős csoport olyanokat is kántált, mint hogy „Csak a ké-mén-nyen át!”, vagy „Mene-külje-tek! Mene-külje-tek!”, és meg is dobálták a vendégek szurkolóit.

Egy másik cikkből, ami szintén a Népszavában jött le csütörtökön, kiderül, hogy a szövetség honlapján megjelent hivatalos tájékoztatás alapján az MLSZ nem foglakozik a meccs körülményeivel, azaz úgy tűnik, hogy se a játékvezető, se a szövetség ellenőre nem jelezte a rendzavarást a jelentésében.

„Az MLSZ ezek szerint azt gondolja, elég, ha a mérkőzések előtt kiviszik a sportszerű szurkolásra figyelmeztető zászlót a kezdőkörbe” - írja a cikk.

Ami igazán meghökkentő, hogy a Népszava hétfő óta kereste a szövetséget, kedden későbbi választ ígértek, de ez szerda estig sem érkezett meg, azaz az MLSZ azután sem érezte szükségét a gyors reakciónak, hogy a újságírók és a szurkolók is szót emeltek a történtek miatt.

Mint az MTK honlapjáról kiderült, a szurkolók kérésére a klub vezetősége levélben jelezte panaszát a szövetség felé.

„Teljes mértékben elhatárolódunk a rasszizmus és antiszemitizmus minden formájától, és elvárjuk, hogy a hazai labdarúgás összes szereplője és illetékes szerve mindent tegyen meg annak érdekében, hogy a jövőben ilyen vagy hasonló eset ne történhessen meg” - írták.

A meccset, amúgy, az MTK nagyon simán, 4-0-ra hozta. (Népszava)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.