Egy majommenhely tisztító szertartásán kellett vezekelnie a két cseh Instagram-sztárnak, amiért Bali egyik szent helyén mostak segget

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Rituális megtisztulószertartáson kért bocsánatot két cseh Instagram-sztár Indonéziában, egy bali templomban, amiért tiszteletlen viselkedésükkel megsértették a helyi hagyományokat. Sabina Dolezalova és barátja, Zdenek Slouka a héten keltett nagy felháborodást az országban, miután egy olyan videót töltöttek fel az Instagramra, amin egy bali szent helyen a nő felhúzza a szoknyáját, barátja pedig szentelt vízzel fröcsköli le a seggét. 

A párnak 85 ezer követője van az Instagramon, ahol főleg gyúrásról és utazásról posztolnak.

A főleg hinduk lakta Balin, ahová évente több millió turista látogat el, nagy felháborodást váltott ki a videó. A szigeten korábban is számos hasonló eset borzolta a kedélyeket, a helyi vezetők pedig ígéretet tettek rá, hogy határozottan fellépnek a hagyományokat nem tisztelő látogatókkal szemben. 

A cseh pár csütörtökön tisztítószertartáson kért bocsánatot viselkedéséért. 

A rituálét Ubudban, a sziget kulturális központjában, egy majommenhelyen lévő templomnál végezték el. A cseh turisták tradicionális ruhába öltözve kortyoltak a szent vízből, miközben egy hindu pap a szertartást elvégezte.Nagyon örülök, hogy lehetőséget kaptunk a hely megtisztítására, és szeretnék köszönetet mondani minden bali embernek, amiért ilyen kedvesek voltak velünk” - mondta el Slouka a szertartás után. Dolezalova hozzátette: „nagyon sajnáljuk, és reméljük, hogy senki sem követ el ilyesmit többé”.

Arya Wedakarna bali szenátor hangsúlyozta, hogy a cseh pár hibázott, amikor meggyalázta a szigetet, és mindenkinek, aki ilyet tesz, részt kell vennie egy megtisztító szertartáson. Wayan Koster, Bali kormányzója pedig kijelentette, hogy keményen fellépnek a tiszteletlenül viselkedőkkel szemben.

Korábban számos turistát bíráltak meg, amiért bali templomait nem elfogadható ruhában keresték fel. A héten pedig egy ausztrál turistát vettek őrizetbe, aki részegen randalírozott, megrúgott egy motorost, berontott egy lakásba, és bántalmazta a tulajdonosát. Egy indiai családot lopás miatt utasítottak ki, júliusban pedig egy orosz turistát ítéltek egy évi börtönre, aki egy elkábított orangutánkölyköt próbált kicsempészni a szigetről. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér