Hét orosz súlyemelőt tiltottak el dopping miatt

Nagyezsda Jevsztyuhinát, az oroszok háromszoros világbajnokát is doppingvétségen kapták.Fotó: Nagyezsda Jevsztyuhina / Facebook

Ideiglenesen felfüggesztette hét orosz súlyemelő versenyzési jogát a budapesti székhelyű Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF), amely pár napja öt orosz versenyzőt már elmarasztalt.

A most felfüggesztettek között van a világbajnoki ezüs- és Európa-bajnoki bronzérmes Dmitrij Lapikov, az Eb-második Csingiz Moguskov, az Európa-bajnok Adam Maligov, az Universiade-harmadik Magomed Abujev, az Eb-ezüstérmes Makszim Sejko, a háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok Nagyezsda Jevsztyuhina és az Eb-második Julija Konovalova.

"Az IWF sajnálja, hogy ismét doppingesetek történtek a súlyemelésben. De továbbra is mindent megteszünk, ahogy a múltban is, hogy minden doppingesetnek a végére járjunk. Különösen, ha a bizonyítékok olyan partnertől származnak, mint a WADA" - nyilatkozott Aján Tamás, az IWF elnöke. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.