Meghalt a Roger nyúl a pácban rajzolója

gyász
2019 augusztus 17., 18:01
comments 113

86 éves korában elhunyt a háromszoros Oscar-díjas rajzoló, Richard Williams, aki a legendás Roger nyúl a pácban rajzolt karakteriért is felelt. 

link Forrás

A kanadai születésű, de Nagy-Britanniában élő Williams pályafutása során három Oscart nyert el, ebből kettőt a nyulas noirért, de dolgozott a Rózsaszín Párduc filmeken, illetve a Casino Royale-on is. 

Az 1988-as Roger nyúl a pácban igazi kultuszfilm lett mára, az élő szereplők és az animált karakterek világának összeeresztése hatalmas sikernek bizonyult, nemcsak a kritikusok, de a nézők is szerették a filmet. 

Richard Williams a 2016-os Oscar-gálán
photo_camera Richard Williams a 2016-os Oscar-gálán Fotó: Jennifer Lourie/AFP

Williams korábban arról beszélt, hogy gyerekként a Disney-féle Hófehérke volt rá hatalmas hatással, azután döntötte el, hogy rajzfilmeket akar készíteni. Már gyerekként felvette a kapcsolatot a Disneyvel, több rajzát is elküldte nekik, a stúdió pedig pár napra meg is hívta őt. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.