Párzó oroszlánok okoztak riadalmat a szegedi cirkuszban

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Az RTL Klub Híradója számolt be róla, hogy péntek este szokatlan ok miatt ért véget az Eötvös Cirkusz előadása Szegeden: az oroszlánok az előadás közben egymásnak estek, és az egyiknek a mancsa beleakadt egy hálóba.

Egy néző elmondása szerint az oroszlánok sehogy sem akartak lecsillapodni, ezért egy kisebb pánik tört ki a nézőtéren, a nézők el is hagyták a cirkuszt.

Az igazgató szerint az állatok párzása okozott problémát: a nőstény oroszlán után szaladt a hím, és ettől a nőstény beletekeredett a hálóba. A tigriseket és a szabadon maradt oroszlánokat végül kiterelték, a beszorult oroszlánt pedig az idomár szabadította ki a hálóból. Az állatok szombat este is fellépnek. 

Érdemes azért hangsúlyozni, hogy civilizált országban ma már nem nagyon engedik befogott vadállatok cirkuszi szerepeltetését: mint az Index cikke összegzi, az EU 28 tagállamából 20-ban ma már tilos, hogy oroszlánok és hasonló állatok szerepeljenek a porondon, de sajnos mi még nem tartunk itt. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.