18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Nem múltam el 18 éves

Egy infúziós állvánnyal rendezett vérfürdőt egy beteg egy romániai pszichiátrián

2019 augusztus 18., vasárnap 6:56
216

Négy beteget megölt, további kilencet pedig megsebesített egy infúziós állvánnyal vasárnapra virradó éjszaka Romániában a Buzau megyei Sapoca község neuropszichiátriai kórházának egyik páciense - írja az MTI az Agerpres román hírügynökség beszámolójára hivatkozva. 

Az alkoholelvonási tünetekkel alig néhány napja, csütörtök óta beutalt 38 éves férfi esaját kórtermében, majd a szomszédos kórteremben támadt rá egy infúziós állvánnyal az ott fekvő betegekre.

Három beteget a helyszínen megölt. Egy negyedik beteg a kórházban halt bele sérüléseibe. További kilenc sebesültet ápolnak a sürgősségi osztályon, koponya- és agyi sérülésekkel. Közülük ketten kómában vannak.  

A támadó menekülni próbált az intézményből, de a kórház bejáratánál rendőrökbe botlott, akik épp egy új beteget szállítottak a pszichiátriára. A férfinek ekkor még mindig kezében volt az állvány, de a rendőröknek végül sikerült ártalmatlaniuk. 

A pszichiátriai kórház igazgatója, Viorica Mihalascu az Antena 3 televíziónak azt nyilatkozta, hogy az agresszív férfi a normál felügyeleti rendszerű kórterembe volt beutalva, nem voltak olyan tünetei, amelyek előrevetítették volna a bekövetkezett akut pszichotikus rohamot. 

Az eset hajnali fél négykor, egyetlen perc alatt történt, olyan gyorsan, hogy a kórház személyzete nem tudott közbelépni. A támadót őrizetbe vették. Az ügyben a Buzau megyei törvényszék ügyészsége indított bűnvádi eljárást.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt