Három halott, megkéselt és meglőtt szurkolók, bestiális vérengzésbe torkollott a hondurasi városi derbi

Eszement vérengzésbe fulladt a városi derbire való hangolódás a hondurasi Tegucigalpa városában, ahol a Motagua és az Olimpia csapatai csaptak volna össze szombat este. 

A balhét kiváltó gyutacsot az gyújtotta be, hogy az Olimpia szurkolói megdobálták a Montagua csapatának stadionba tartó buszát, és három játékos megsérült, kórházba is kellett szállítani Roberto Moreirát, Jonathan Rougiert, és a volt celtices védő Emilio Izaguirret.

Az incidens után a stadionon kívül, majd azon belül is brutális tömegverekedésre került sor a fanatikusok között. A rendőrség könnygázzal igyekezett reménytelenül véget vetni az összecsapásoknak - sikertelenül. 

Hárman meghaltak, tizen megsérültek. A beszámolók szerint nem csak ütők és kések, de lőfegyverek is előkerültek. A helyi egyetemi kórház szóvivője megerősítette a Reutersnek, hogy vágott és lőtt sebbel egyaránt kerültek kórházba szurkolók. Egyikük még csak gyerek. Hárman kritikus állapotban vannak. 

A klubok vezetői egymást okolták a meccs után. A Montagua menedzsmentje szerint ha az olimpiások nem dobálják meg csapatukat, a tragédiát el lehetett volna kerülni. Valójában a hatóságok sem álltak a helyzet magaslatán: hiába tudták, hogy kiemelt kockázata van a derbinek, és vezényeltek ki 5,000 rendőrt a meccsre, képtelenek voltak megfékezni az erőszakot.

A meccset természetesen végül nem rendezték meg. (Goal.com)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.