Három halott, megkéselt és meglőtt szurkolók, bestiális vérengzésbe torkollott a hondurasi városi derbi

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Eszement vérengzésbe fulladt a városi derbire való hangolódás a hondurasi Tegucigalpa városában, ahol a Motagua és az Olimpia csapatai csaptak volna össze szombat este. 

A balhét kiváltó gyutacsot az gyújtotta be, hogy az Olimpia szurkolói megdobálták a Montagua csapatának stadionba tartó buszát, és három játékos megsérült, kórházba is kellett szállítani Roberto Moreirát, Jonathan Rougiert, és a volt celtices védő Emilio Izaguirret.

Az incidens után a stadionon kívül, majd azon belül is brutális tömegverekedésre került sor a fanatikusok között. A rendőrség könnygázzal igyekezett reménytelenül véget vetni az összecsapásoknak - sikertelenül. 

Hárman meghaltak, tizen megsérültek. A beszámolók szerint nem csak ütők és kések, de lőfegyverek is előkerültek. A helyi egyetemi kórház szóvivője megerősítette a Reutersnek, hogy vágott és lőtt sebbel egyaránt kerültek kórházba szurkolók. Egyikük még csak gyerek. Hárman kritikus állapotban vannak. 

A klubok vezetői egymást okolták a meccs után. A Montagua menedzsmentje szerint ha az olimpiások nem dobálják meg csapatukat, a tragédiát el lehetett volna kerülni. Valójában a hatóságok sem álltak a helyzet magaslatán: hiába tudták, hogy kiemelt kockázata van a derbinek, és vezényeltek ki 5,000 rendőrt a meccsre, képtelenek voltak megfékezni az erőszakot.

A meccset természetesen végül nem rendezték meg. (Goal.com)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.