Hétfőn érkezik Sopronba Angela Merkel, lezárások lesznek városszerte

2019 augusztus 18., vasárnap 12:08
150

Pintér Sándor belügyminiszter döntése értelmében a Terrorelhárítási Központ (TEK) biztosítja Angela Merkel német kancellár hétfői látogatását Sopronban.

A TEK ezzel kapcsolatban vasárnap azt közölte az MTI-vel, hogy lezárásokra kell számítani 7 és 16 óra között „a nemzetközileg védett személy és küldöttsége soproni tartózkodása során.”

A Várkerületben, valamint a városba vezető, illetve onnan kivezető útvonalakon egyaránt időszakos terelésre, forgalomkorlátozásra, illetve lezárásra kerül sor. 

Az útvonal-korlátozásokat a hatóságok csak a külföldi delegáció biztonságos mozgásához feltétlenül szükséges ideig tartják fenn, így segítve a Sopronban közlekedőket - írták, és a várható kényelmetlenségek miatt már előre is a közlekedők megértését, türelmét kérik és köszönik.

Merkel látogatásának apropója, hogy épp harminc éve, 1989. augusztus 19-én rendezték meg a Fertő-tó mellett az úgynevezett páneurópai pikniket, az ebből az alkalomból ideiglenesen megnyitott osztrák-magyar határon pedig több száz NDK-állampolgár jutott át Ausztriába. 

A határnyitás 30. évfordulójáról Angela Merkellel együtt emlékeznek meg hétfőn Sopronban. A német kormányfő és Orbán Viktor magyar miniszterelnök ökumenikus istentiszteleten vesz részt és beszédet mond a soproni evangélikus templomban, majd egy ebéd keretében kétoldalú megbeszélést folytatnak - zárul az MTI híradása. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt