Illegális gyorsulókat kapcsoltak le Budapesten

bűnügy
2019 augusztus 18., 5:59
comments 162

Az illegális gyorsulási versenyek megakadályozása érdekében tartott ellenőrzést pénteken a rendőrség és a közlekedési hatóság a XIII. kerületben - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu-n vasárnap reggel. 

Az akcióban a rendőrök 125 embert igazoltattak, többet közülük előállítottak, és hat forgalmi engedélyt a helyszínen elvettek, mert az autókat szabálytalanul átalakították. 

Két embert ittas járművezetés miatt állítottak elő, egyet azért, mert nem akarta igazolni magát, egyet pedig azért, mert eltiltás ideje alatt vezetett, ugyanis korábban bevonták a jogosítványát.

Összesen három sofőrt jelentettek fel a rendőrök, amiért nem volt náluk a jogosítvány, többeket pedig megbírságoltak, mert „nem használták a biztonsági övet, átlépték a záróvonalat, megszegték az elsőbbségi és a sávváltási szabályokat, illetve lejárt gépjárművük műszaki engedélye”.

A BRFK azt közölte még, hogy folytatni fogják az illegális gyorsulási versenyek visszaszorítása érdekében folytatott akciókat. Nemrég Budatétényben és Újpesten is razziáztak a rendőrök hasonló okból. (police.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt