Ég egy lakóház a Soroksári úton

Olvasóinktól kaptunk fotót a Soroksári úton kigyulladt épületről. A katasztrófavédelem oldala szerint egy hétemeletes lakóház kapott lángra az Ipar utca és a Soroksári utca sarkán.

Mint írják a tűz mintegy kétszáz négyzetmétert érint. A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a fővárosi hivatásos tűzoltók, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltják a lángokat.

Fotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

A lángok átterjedtek a szomszédos lakóház tetőszerkezetére, ezért a tűzoltók a társhatóságokkal közösen megkezdték a környező lakások kiürítését.

Fotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

UPDATE 14:22

A Katasztrófavédelem legfrissebb tájékoztatása szerint:

Körülbelül kétezer-négyszáz négyzetméteren ég a tetőszerkezet Budapest IX. kerületében, az Ipar utca és a Soroksári utca sarkán lévő hétemeletes társasházban. A tűzoltás idejére az épületet és a környező lakásokat kiürítették. A helyszínre több mint tíz tűzoltó gépjárművel érkeztek ki a fővárosi hivatásos és önkéntes tűzoltók. Az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, több oldalról támadva, vízágyúkkal és több vízsugár segítségével megakadályozták a tűz továbbterjedését. A terület nagysága miatt elhúzódó tűzoltási munkálatokra kell számítani.

Fotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA