Ég egy lakóház a Soroksári úton

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Olvasóinktól kaptunk fotót a Soroksári úton kigyulladt épületről. A katasztrófavédelem oldala szerint egy hétemeletes lakóház kapott lángra az Ipar utca és a Soroksári utca sarkán.

Mint írják a tűz mintegy kétszáz négyzetmétert érint. A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a fővárosi hivatásos tűzoltók, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltják a lángokat.

Fotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

A lángok átterjedtek a szomszédos lakóház tetőszerkezetére, ezért a tűzoltók a társhatóságokkal közösen megkezdték a környező lakások kiürítését.

Fotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

UPDATE 14:22

A Katasztrófavédelem legfrissebb tájékoztatása szerint:

Körülbelül kétezer-négyszáz négyzetméteren ég a tetőszerkezet Budapest IX. kerületében, az Ipar utca és a Soroksári utca sarkán lévő hétemeletes társasházban. A tűzoltás idejére az épületet és a környező lakásokat kiürítették. A helyszínre több mint tíz tűzoltó gépjárművel érkeztek ki a fővárosi hivatásos és önkéntes tűzoltók. Az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, több oldalról támadva, vízágyúkkal és több vízsugár segítségével megakadályozták a tűz továbbterjedését. A terület nagysága miatt elhúzódó tűzoltási munkálatokra kell számítani.

Fotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.