Országos hőségriadóban ünnepelhetjük holnap Magyarország születésnapját

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Az egész országra első fokú figyelmeztetést adott ki keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható hőség miatt. Az első fokú figyelmeztetés azt jelenti, hogy a napi középhőmérséklet (a reggel hétkor, délután egykor és este hétkor mért hőmérséklet átlaga, amiben az esti adat kétszeres súllyal szerepel) mindenhol meg fogja haladni a 25 fokot.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy délután mindenhol arcolvasztó meleg lesz. 31-35 fokot jósolnak, de ezt úgy tessék érteni, hogy árnyékban lesz ennyi, a napon a hőérzet ezt bőven meghaladhatja.

Száraz meleg lesz, úgyhogy enyhet csak a légkondícionálás jelenthet. Ha szabadtéri programra mennek, tervezzenek előre, hogy hol tudnak időről időre lehűlni egy kicsit, és feltétlenül igyanak sok - lehetőleg alkohol-, cukor- és szénsavmentes - folyadékot. Emellett védekezzenek a káros UV-sugárzás ellen, és takarják a fejüket, hogy ne kapjanak napszúrást. Ez utóbbi erős fejfájással, hányingerrel jár, ha ilyet tapasztalnak, azonnal húzódjanak hűvösbe.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.