Története során először egy magyar is megnyerheti a Puskás-díjat

futball
2019 augusztus 19., 11:44
comments 48

Először van esélye magyar futballistának a Puskás-díj elnyerésére. A FIFA a szezon legszebb találatát díjazza a magyar legendáról elnevezett díjjal, melynek tíz jelöltje közé most a 18 éves Zsóri Dániel is bekerült. 

link Forrás

Zsóri 2019. február 16-án, a Ferencváros elleni hazai bajnokin, élete első NB1-es meccsén, csereként beállva a 93. percben 15 méterről ballal a kapu jobb alsó sarkába ollózott, megszerezve ezzel a győzelmet a csapatának.

Zsórin kívól a brazil Matheus Cunha (RB Leipzig), kolumbiai Juan Fernando Quintero (River Plate), a svéd Zlatan Ibrahimovic (Los Angeles Galaxy), az argentin Lionel Messi (FC Barcelona), az olasz Fabio Quagliarella (Sampdoria), az angol Andros Townsend (Crystal Palace), valamint három női játékos, a kameruni Ajara Nchout (Valerenga), az amerikai Amy Rodriguez (Utah Royals) és az északír Billie Simpson (Cliftonville Ladies) jelölt az elismerésre.

"Nagyszerű születésnapi ajándék a FIFA-tól Magyarországnak, hogy az idén tízéves Puskás-díjnak végre magyar jelöltje is van. Álomszerű történet, hogy egy magyar szurkolói ötlet megvalósítására sikerült annak idején rábeszélnünk a FIFA-t, amely azóta az Aranycsapat zseniális kapitányáról elnevezett díjjal kitüntette mások mellett Cristiano Ronaldót, Neymart, Zlatan Ibrahimovicot vagy a legutóbb Mohamed Szalah-t" - értékelte a hírt Szöllősi György funkcióhalmozó, ezúttal a Puskás-ügyek nagyköveteként. Zsórit a Fifa amúgy romániaiként, és nem magyarként tartja számon.

A FIFA honlapján szeptember 1-én éjfélig lehet voksolni. A korábbi évekhez képest változás, hogy a három legtöbb szavazatot kapó gól közül egy legendás játékosokból álló zsűri választja majd ki a győztest, aki szeptember 23-án, a milánói Scalában sorra kerülő FIFA-gálán veheti majd át az elismerést.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.