Az amerikai kormányzat engedélyezni fogja, hogy a bevándorlógyerekeket korlátlan ideig tartsák fogva

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az amerikai kormányzat engedélyezni fogja az illegálisan az USA-ba érkezett bevándorlógyerekek korlátlan ideig tartó fogva tartását – jelentette be a belbiztonsági minisztérium Washingtonban.

A minisztérium közölte, hogy hatályon kívül helyezi azt az 1997-ben született bírósági döntést, ami előírta a szövetségi hatóságoknak, hogy 20 napnál tovább nem tarthatnak őrizetben kiskorúakat az illegális bevándorlóknak fenntartott befogadó központokban, még a szüleikkel együtt sem. Az eddig érvényben lévő bírói határozat értelmében 20 nap után az amerikai államnak kellett gondoskodnia a gyerekekről, a megfelelő intézményekben.

Az új szabályozás – amit még a héten közzétesznek a szövetségi közlönyben és várhatóan 60 napon belül lép életbe – minden időbeli korlátozást eltöröl, így mind a gyerekek, mind a szüleik akár korlátlan ideig őrizetben maradhatnak a befogadóközpontokban.

„Ez a szabályozás lehetővé teszi, hogy a szövetségi kormány szigorúan betartassa a kongresszus által elfogadott bevándorlási törvényeket” – áll Kevin McAleenan, ügyvezető belbiztonsági miniszter közleményében.

A Trump-kormányzat döntése a bevándorlási törvényt szigorító lépések sorába illik, úgy, hogy közben nincs szükség a kongresszus egyetértésére. Civil szervezetek várhatóan bíróságon támadják meg a döntést. Az új rendelkezést egyébként hatálya lépése előtt egy szövetségi bírónak kell jóváhagynia. (MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.