Az amerikai kormányzat engedélyezni fogja, hogy a bevándorlógyerekeket korlátlan ideig tartsák fogva

Az amerikai kormányzat engedélyezni fogja az illegálisan az USA-ba érkezett bevándorlógyerekek korlátlan ideig tartó fogva tartását – jelentette be a belbiztonsági minisztérium Washingtonban.

A minisztérium közölte, hogy hatályon kívül helyezi azt az 1997-ben született bírósági döntést, ami előírta a szövetségi hatóságoknak, hogy 20 napnál tovább nem tarthatnak őrizetben kiskorúakat az illegális bevándorlóknak fenntartott befogadó központokban, még a szüleikkel együtt sem. Az eddig érvényben lévő bírói határozat értelmében 20 nap után az amerikai államnak kellett gondoskodnia a gyerekekről, a megfelelő intézményekben.

Az új szabályozás – amit még a héten közzétesznek a szövetségi közlönyben és várhatóan 60 napon belül lép életbe – minden időbeli korlátozást eltöröl, így mind a gyerekek, mind a szüleik akár korlátlan ideig őrizetben maradhatnak a befogadóközpontokban.

„Ez a szabályozás lehetővé teszi, hogy a szövetségi kormány szigorúan betartassa a kongresszus által elfogadott bevándorlási törvényeket” – áll Kevin McAleenan, ügyvezető belbiztonsági miniszter közleményében.

A Trump-kormányzat döntése a bevándorlási törvényt szigorító lépések sorába illik, úgy, hogy közben nincs szükség a kongresszus egyetértésére. Civil szervezetek várhatóan bíróságon támadják meg a döntést. Az új rendelkezést egyébként hatálya lépése előtt egy szövetségi bírónak kell jóváhagynia. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.