Bement a baráti pár hálószobájába, közéjük feküdt és szexelni kezdett a nővel, de azt mondta, hogy álmában tette, ezért felmentették

Felmentették a szexuális zaklatás vádja alól azt a 21 éves brit férfit, Dale Kellyt, aki két évvel ezelőtt minden szempontból görbe estét csapott egy barátjával és annak barátnőjével. 

A hármas 2017. áprilisában egy klubban mulatott hajnalig, majd taxival mentek haza a páros lakásába. A későbbi vádlott már a kocsiban elaludt, majd a lakásba érve előbb tindezett egy kicsit, majd lefeküdt, hogy a házigazda nő egy órával később arra ébredjen a pasija mellett, hogy a haver is ott van az ágyban, sőt éppen szexelni kezd vele. A barát később azt vallotta, hogy álmodott és álmában éppen lefeküdt azzal a nővel, akivel akkoriban randizott. 

Az ügyész viszont azt állította, hogy eleve szexre kihegyezve indult neki az estének, óvszert is vitt magával emiatt és az este során flörtölt is a barátja nőjével.

A döbbent házigazda kihívta a rendőrséget, Kelly gyorsan lelépett, hogy később olyanokat írjon SMS-ben, hogy “kurvára nem tudja, mi történik” és hogy “még mindig fel akar ébredni”. 

Miután letartóztatták, az orvosszakértői teszteken parasomnia nevű alvászavart állapítottak meg nála, ami többek között alvajárást is eredményezhet. Miután a vádlott azt vallotta, hogy gyerekkora óta alvajáró és az orvosszakértő szerint is valószínűleg ettől szenvedhetett az események idején, az esküdtek most felmentették a zaklatási vád alól. 

A leírások alapján elég szórakoztató tárgyaláson Neil Munro neurológus szakértő azt valószínűsítette, hogy Kellynek "célirányos parasomniás epizódja" lehetett, majd a speciális kórképet a brit humor jegyében a következő példával világította meg az esküdtek számára:

 "Olyan ez, mintha tudnánk, hogy van egy krémtorta a hűtőnkben és alvajárás közben megennénk azt."

A bíró - aki azt mondta, hogy ez nem volt sem egyszerű, sem egyértelmű eset - később dönti el, hogy kényszergyógykezelésre ítéli-e.

(via Guardian, Telegraph)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.