Ledózerolták az éttermét az albán vendéglősnek, aki rátámadt egy családra, 3 km-en át kapaszkodva a szélvédőjükön

Ledózeroltak egy albán tengerparti üdülőhelyen egy vendéglőt, aminek a tulajdonosa a múlt héten durván rátámadt a felszolgált ételek minőségét kifogásoló vendégeire, egy spanyol családra. A hatóságok szerdán a földdel tették egyenlővé a dél-albániai Porto Palermo üdülőhelyen működő Panorama nevű éttermet, miután kiderült, hogy a tengerre néző létesítmény engedély nélkül épült, ráadásul a tulajdonosa sosem fizetett adót.

Az étterem 51 éves tulajdonosa agresszívan lépett fel Eugenio Galdón spanyol üzletemberrel, az ONO távközlési vállalat alapítójával szemben, amikor az minőségi kifogást emelt.

Az elfajuló verbális agresszió elől menekülve a család beült a bérelt autójába, és megpróbált elhajtani, de a vendéglős felugrott a motorháztetőre, és 3 km-en át kapaszkodott a kocsiba, aminek közben bezúzta a szélvédőjét. Amikor az autó végre megállt, a férfi megpróbálta feltépni az ajtót, ezt használták ki a spanyolok, hogy a gázra lépve megszabaduljanak a dühöngő vendéglőstől.

Az augusztus 15-i incidensben a spanyol üzletember és egyik gyereke kisebb sérüléseket szenvedett.

A szélvédőt menet közben betörő vendéglősről és a dühöngéséről videofelvétel is készült.

A hatóságok őrizetbe vették az étterem-tulajdonost fenyegetés, testi sértés és anyagi kár okozása miatt. A botrány miatt ráadásul utánanéztek, és kiderült, hogy a tengerre kilátást nyújtó vendéglőjét engedély nélkül húzta fel 3 éve, és a megnyitása óta semennyi adót sem fizetett.

Albánia idegenforgalmi minisztere, Blendi Klosi személyesen kért bocsánatot az inzultált turistáktól. A találkozóról készült videót Edi Rama miniszterelnök tette közzé a Facebookon, és azt mondta, a „spanyol vendégeket megtámadó barbár megsértette a hagyományos albán vendégszeretet szent előírásait”, és „szégyent hozott az országra”.

A spanyol üzletember elismerte, hogy „egyetlen ember nem képvisel egy egész országot”, majd a család folytatta a vakációját Albániában. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.