Ledózerolták az éttermét az albán vendéglősnek, aki rátámadt egy családra, 3 km-en át kapaszkodva a szélvédőjükön

2019 augusztus 21., szerda 17:52
278

Ledózeroltak egy albán tengerparti üdülőhelyen egy vendéglőt, aminek a tulajdonosa a múlt héten durván rátámadt a felszolgált ételek minőségét kifogásoló vendégeire, egy spanyol családra. A hatóságok szerdán a földdel tették egyenlővé a dél-albániai Porto Palermo üdülőhelyen működő Panorama nevű éttermet, miután kiderült, hogy a tengerre néző létesítmény engedély nélkül épült, ráadásul a tulajdonosa sosem fizetett adót.

Az étterem 51 éves tulajdonosa agresszívan lépett fel Eugenio Galdón spanyol üzletemberrel, az ONO távközlési vállalat alapítójával szemben, amikor az minőségi kifogást emelt.

Az elfajuló verbális agresszió elől menekülve a család beült a bérelt autójába, és megpróbált elhajtani, de a vendéglős felugrott a motorháztetőre, és 3 km-en át kapaszkodott a kocsiba, aminek közben bezúzta a szélvédőjét. Amikor az autó végre megállt, a férfi megpróbálta feltépni az ajtót, ezt használták ki a spanyolok, hogy a gázra lépve megszabaduljanak a dühöngő vendéglőstől.

Az augusztus 15-i incidensben a spanyol üzletember és egyik gyereke kisebb sérüléseket szenvedett.

A szélvédőt menet közben betörő vendéglősről és a dühöngéséről videofelvétel is készült.

A hatóságok őrizetbe vették az étterem-tulajdonost fenyegetés, testi sértés és anyagi kár okozása miatt. A botrány miatt ráadásul utánanéztek, és kiderült, hogy a tengerre kilátást nyújtó vendéglőjét engedély nélkül húzta fel 3 éve, és a megnyitása óta semennyi adót sem fizetett.

Albánia idegenforgalmi minisztere, Blendi Klosi személyesen kért bocsánatot az inzultált turistáktól. A találkozóról készült videót Edi Rama miniszterelnök tette közzé a Facebookon, és azt mondta, a „spanyol vendégeket megtámadó barbár megsértette a hagyományos albán vendégszeretet szent előírásait”, és „szégyent hozott az országra”.

A spanyol üzletember elismerte, hogy „egyetlen ember nem képvisel egy egész országot”, majd a család folytatta a vakációját Albániában. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt