Ledózerolták az éttermét az albán vendéglősnek, aki rátámadt egy családra, 3 km-en át kapaszkodva a szélvédőjükön

bűnügy
2019 augusztus 21., 17:52
comments 273

Ledózeroltak egy albán tengerparti üdülőhelyen egy vendéglőt, aminek a tulajdonosa a múlt héten durván rátámadt a felszolgált ételek minőségét kifogásoló vendégeire, egy spanyol családra. A hatóságok szerdán a földdel tették egyenlővé a dél-albániai Porto Palermo üdülőhelyen működő Panorama nevű éttermet, miután kiderült, hogy a tengerre néző létesítmény engedély nélkül épült, ráadásul a tulajdonosa sosem fizetett adót.

Az étterem 51 éves tulajdonosa agresszívan lépett fel Eugenio Galdón spanyol üzletemberrel, az ONO távközlési vállalat alapítójával szemben, amikor az minőségi kifogást emelt.

Az elfajuló verbális agresszió elől menekülve a család beült a bérelt autójába, és megpróbált elhajtani, de a vendéglős felugrott a motorháztetőre, és 3 km-en át kapaszkodott a kocsiba, aminek közben bezúzta a szélvédőjét. Amikor az autó végre megállt, a férfi megpróbálta feltépni az ajtót, ezt használták ki a spanyolok, hogy a gázra lépve megszabaduljanak a dühöngő vendéglőstől.

Az augusztus 15-i incidensben a spanyol üzletember és egyik gyereke kisebb sérüléseket szenvedett.

A szélvédőt menet közben betörő vendéglősről és a dühöngéséről videofelvétel is készült.

link Forrás

A hatóságok őrizetbe vették az étterem-tulajdonost fenyegetés, testi sértés és anyagi kár okozása miatt. A botrány miatt ráadásul utánanéztek, és kiderült, hogy a tengerre kilátást nyújtó vendéglőjét engedély nélkül húzta fel 3 éve, és a megnyitása óta semennyi adót sem fizetett.

Albánia idegenforgalmi minisztere, Blendi Klosi személyesen kért bocsánatot az inzultált turistáktól. A találkozóról készült videót Edi Rama miniszterelnök tette közzé a Facebookon, és azt mondta, a „spanyol vendégeket megtámadó barbár megsértette a hagyományos albán vendégszeretet szent előírásait”, és „szégyent hozott az országra”.

link Forrás

A spanyol üzletember elismerte, hogy „egyetlen ember nem képvisel egy egész országot”, majd a család folytatta a vakációját Albániában. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.