Trump hivatalosan lemondta a dániai útját, mert a miniszterelnök nem akarja eladni neki Grönlandot

Lemondta két héten belül tervezett hivatalos dániai látogatását és Mette Fredriksen miniszterelnökkel leszervezett találkozóját Donald Trump amerikai elnök. Miután Trump kedden vicces - mármint tényleg vicces - twitben ígérte meg, hogy nem fog aranyozott, róla elnevezett Trump-felhőkarcolót építeni a szigeten, sokan gondolták, hogy mégis tréfa volt az elnök napokban felhozott ötlete arról, hogy az Egyesült Államok megvásárolná Dániától a világ legnagyobb, korlátozott autonómiával rendelkező szigetét.

Most lett egyértelmű a dolog komolysága, a Fehér Ház ugyanis egyszerűen lemondta Trump minden részletében leszervezett dániai látogatását, arra hivatkozva, hogy Fredriksen miniszterelnök “abszurdnak” nevezte az amerikai elnök felvetését. 

Maguk a grönlandiak “őrült” és “lekezelő” ötletnek tartották a Trump fejében forgatott bizniszt. A vasárnap a szigetre látogató dán miniszterelnök  azt nyilatkozta, hogy “Grönland nem dán. Grönland grönlandi. Még mindig reménykedem abban, hogy nem gondolta komolyan.”

Pedig Trumpot ismerve a szíve mélyén azért pontosan tudhatta, hogy dehogynem.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.