Hammerstein Judit lett az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatója

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Hammerstein Judit, itt még a Külgazdasági és Külügyminisztérium külföldi magyar intézetekért és nemzetközi oktatási kapcsolatokért felelõs helyettes államtitkáraként 2017. augusztus 21-énFotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

A hvg.hu szerint Kásler Miklós döntött, és Hammerstein Juditot nevezte ki az Országos Széchenyi Könyvtár főigazgatójának augusztus 23-i hatállyal.

A hír annyiban érdekes, hogy Hammersteint - aki a Külgazdasági és Külügyminisztérium külföldi magyar intézetekért és nemzetközi oktatási kapcsolatokért felelõs helyettes államtitkára is volt - bő egy évvel ezelőtt mozdították el a Balassi Intézet éléről, mégpedig vélhetően politikai okból.

Akkor Hammersteinnek azután kellett távoznia a külügyi intézet éléről, hogy a Magyar Időkben sérelmezték, hogy az intézet a balliberális kulturális terror miatt kiszorítja a konzervatív köröket rendezvényeiről.

Régi káderről van szó: Hammerstein már az első Orbán-kormány idején (1998-2002) a miniszterelnök, 2002 és 2006 között pedig a Fidesz parlamenti frakciójának sajtófőnöke volt. 

2011 és 2014 között a kultúráért felelős tárca helyettes államtitkáraként dolgozott, 2014 és 2018 között volt a Balassi Intézet főigazgatója. 

A döntésről csütörtökön Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár tájékoztatta az Országos Széchényi Könyvtár munkatársait. (hvg.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.