Kézzel fogja moderálni a Twitter 50, Angliában játszó fekete focista accountját, annyi a rasszista komment

2019 augusztus 22., csütörtök 10:39
70

A Twitter rendszerszinten nem tud vagy akar hozzányúlni a rasszista/sértő/fenyegető kommentekhez, de ha milliárdos sztárokról van szó, akkor egyből hajlandóak megmozdulni, derült ki ma. A brit Times ugyanis most írta meg, hogy a közösségi oldal egyedi megoldásként mostantól külön figyelni fogja 50 menő, az angol bajnokságban játszó fekete játékos accountját, hogy azonnal reagálhassanak, ha a kommentelők közül valaki mondjuk majmozni kezd. 

A sztori előzménye annyi, hogy az utóbbi hetekben több ismert, a Premier League-ben és a Championshipben játszó focista is rasszista beszólásokat kapott, jellemzően azután, hogy tizenegyest hagytak ki. Amikor a readingi Yakou Meitét érte ilyen inzultus -. pedig ő ráadásul egy 3-0-ra megnyert meccsen hibázott -, jó pár cikk jelent meg az esetről, amikor a Chelsea fiatal tehetségét, Tammy Abrahamet találták meg, már forrt a brit sajtó, aztán amint a Manchester United globális sztárját, Paul Pogbát támadták be, már minden a közösségi oldalakon kontroll nélkül garázdálkodó trollokról szólt.

Ebben a hangulatban robbant most a Times híre, hogy bár a Twitter hozzállása továbbra is az, hogy csak azokkal a kommentekkel foglalkoznak, amiket valaki bejelent, ebben az esetben mégis egyedileg lépnek.

Az egyelőre nem derült ki, hogy milyen alapon - követők száma? - választják ki a top 50-et.

Az első reakciók inkább negatívak minden platformon, a hozzászólók többsége a lépés képmutató mivoltát, illetve azt emelik ki, hogy pont azokat védik, akik az ismertségük és vagyonuk miatt amúgy is aránylag a legvédettebbek, míg a fiatal, kiszolgáltatott, vagy kevésbé ismert játékosokat változatlanul zaklathatják a rasszista trollok.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt