Milyen hidegfront?

Jó reggelt kívánok, ha nem tudnám, hogy hidegfront vonult át az ország fölött, észre nem venném. Jelen pillanatban még az ország leghidegebb vidékein is 13 fok van, a délkeleti részeken pedig már most 18. Hogy az éjjel hidegfront vonult át az országon, annak csupán a nyugati határszélen van némi nyoma, ott jelen pillanatban zivatarok veszélye miatt van érvényben riasztás.

Ellenben Csongrádra és Békésre a várható hőség miatt adtak ki mára figyelmeztető előrejelzést, ott ma meghaladhatja a 25 fokot a napi középhőmérséklet.

Ma az északi és a nyugati megyékben felhősebb időre lehet számítani, mindenhol másutt javarészt zavartalan lesz a napsütés. Esőre az Alpokalján és a Kisalföldön lehet számítani. A légmozgás délelőtt még élénkebb lesz, délutánra mindenhol mérséklődik.

A nappali csúcshőmérséklet 26-33 fok körül alakul, hűvösebb az ország nyugati és északi vidékein lesz, a legmelegebbre a Dél-Alföldön számíthatnak.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.