Rozgonyi Zoltán visszamenőlegesen számolná fel a zuglói parkolási rendszert, amit ő is megszavazott

POLITIKA
2019 augusztus 22., 09:37
comments 162

"Önkormányzati választási győzelme esetén visszamenőlegesen, június 13-i hatállyal tenné ingyenessé a parkolást a főváros XIV. kerületében Rozgonyi Zoltán, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje" - írja a Magyar Nemzet. Rozgonyi lépése annyiban nem meglepő, hogy a Fidesz az elmúlt hónapokat javarészt azzal töltötte, hogy a zuglói parkolási botrányt megpróbálja másokra húzni.

Ami nem olyan könnyű feladat, tekintettel arra, hogy a zuglói parkolási rendeletet a Fidesz szavazta meg a szocialisták támogatásával, szemben a kerület polgármesterével, Karácsony Gergellyel, aki ezen a szavazáson tartózkodott. Nézzük csak az önkormányzati ülés jegyzőkönyvét, hogyan is szavaztak a fideszes képviselők a parkolási rendszerről, amit most olyan bőszen felszámolnának:

 1. Barabás-Ferenc József (Fidesz-KNDP): IGEN
 2. Bihary Zoltán (Fidesz-KDNP): IGEN
 3. Erdős Dóra (Fidesz-KDNP): IGEN
 4. Cseke Vanda (Fidesz-KDNP): IGEN
 5. Gyügyei Attila (Fidesz-KDNP): IGEN
 6. Kovács Balázs (Fidesz-KDNP): IGEN
 7. Rozgonyi Zoltán (Fidesz-KDNP): IGEN
 8. Tildy Balázs (Fidesz-KDNP): IGEN
 9. Varga Péter (Fidesz-KDNP): IGEN

A félreértések elkerülése végett: Rozgonyi Zoltán azonos Rozgonyi Zoltánnal, nem egy névrokona szavazott. Rozgonyi, akit a Nemzet "tősgyökeres zuglói politikusnak" nevez, azt nem fejtette ki, hogy visszamenőleges hatállyal hogyan tenné ingyenessé a parkolást. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

 1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
 2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
 3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt