Rozgonyi Zoltán visszamenőlegesen számolná fel a zuglói parkolási rendszert, amit ő is megszavazott

"Önkormányzati választási győzelme esetén visszamenőlegesen, június 13-i hatállyal tenné ingyenessé a parkolást a főváros XIV. kerületében Rozgonyi Zoltán, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje" - írja a Magyar Nemzet. Rozgonyi lépése annyiban nem meglepő, hogy a Fidesz az elmúlt hónapokat javarészt azzal töltötte, hogy a zuglói parkolási botrányt megpróbálja másokra húzni.

Ami nem olyan könnyű feladat, tekintettel arra, hogy a zuglói parkolási rendeletet a Fidesz szavazta meg a szocialisták támogatásával, szemben a kerület polgármesterével, Karácsony Gergellyel, aki ezen a szavazáson tartózkodott. Nézzük csak az önkormányzati ülés jegyzőkönyvét, hogyan is szavaztak a fideszes képviselők a parkolási rendszerről, amit most olyan bőszen felszámolnának:

  1. Barabás-Ferenc József (Fidesz-KNDP): IGEN
  2. Bihary Zoltán (Fidesz-KDNP): IGEN
  3. Erdős Dóra (Fidesz-KDNP): IGEN
  4. Cseke Vanda (Fidesz-KDNP): IGEN
  5. Gyügyei Attila (Fidesz-KDNP): IGEN
  6. Kovács Balázs (Fidesz-KDNP): IGEN
  7. Rozgonyi Zoltán (Fidesz-KDNP): IGEN
  8. Tildy Balázs (Fidesz-KDNP): IGEN
  9. Varga Péter (Fidesz-KDNP): IGEN

A félreértések elkerülése végett: Rozgonyi Zoltán azonos Rozgonyi Zoltánnal, nem egy névrokona szavazott. Rozgonyi, akit a Nemzet "tősgyökeres zuglói politikusnak" nevez, azt nem fejtette ki, hogy visszamenőleges hatállyal hogyan tenné ingyenessé a parkolást. (Via MTI)