Három kiránduló izraeli sérült meg, amikor felrobbant mellettük egy töltet Ciszjordániában

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Mentők a Dolev közelében történt támadás helyszínén. Egy háromtagú kiránduló család mellett robbant egy bomba. Az apát és fiát már kórházba szállították, az anya olyan súlyos állapotban van, hogy egyelőre még csak a helyszínen tudják ellátni.Fotó: Issam Rimawi/Anadolu Agency

Katonai járőrök fésülték át a ciszjordániai zsidó telep, Dolev környékét péntek délelőtt, a környék útjain pedig ellenőrzőpontokat állítottak fel, miután egy kiránduló izraeli család mellett bomba robbant. A család mindhárom tagja megsérült.

A hatóságok egyelőre nem tudják, hogy egy előre elrejtett pokolgép robbant-e, vagy valakik bombát dobtak a családra.

A sérültek közül kettőt - a 46 éves családapát és 30 éves fiát - katonai helikopterrel szállították az Ein Kerem-i Hadassah kórházba. A hírek szerint az apa eszméleténél van, mérsékelt sérüléseket szenvedett. A fia viszont egész testén zúzódásokat szenvedett, benyugtatózva létfenntartó gépeken tartják. 47 éves édesanyját még jelenleg is a robbanás helyszínén ápolják, ő a hírek szerint "nagyon súlyos" állapotban van.

A Haaretz beszámolója szerint az elmúlt hetekben megszaporodtak az ilyen támadások Ciszjordániában. A két legsúlyosabb incidens a Gush Etzion telep környékén történt, itt késelték halálra Dvir Soreket, és itt gázoltak el autóval egy testvérpárt.

Az izraeli biztonsági szolgálatok értékelése szerint fennáll az esélye annak is, hogy még ennél is intenzívebben fellángoljon az erőszak, különös tekintettel arra, hogy Izraelben szeptember 17-én választást tartanak.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.