Legalább öt embert tapostak agyon egy algériai rapkoncerten

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Legalább öten életüket vesztették, 21-en pedig megsérültek Algiers-ban, a Soolking néven ismert rapper, Abderrouf Derradji koncertjén. A koncertre ezrével érkeztek a nézők, a stadion egyik bejáratánál alakult ki a halálos tolongás.

A helyi TSA hírportál beszámolója szerint az öt halálos áldozatból kettő nő, három férfi. Mind az öten "fiatalok" voltak.

Egyelőre kevés tény került nyilvánosságra a történtekről. A közösségi médiában egy felvétel terjed, amelyen mentősök láthatók, feltehetően a tragédia egyik áldozatával.

A bejáratnál kialakult halálos tolongás ellenére a koncertet megtartották, egy algériai tévé még élőben közvetítette is. Soolking egyelőre még nem reagált a történtekre. (Via BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.