Megkezdődött a szarvasbőgés a somogyi erdőkben

Gímszarvasbika a somogyi erdőben.Fotó: SEFAG Zrt.

"Megkezdődött a szarvasbőgés a somogyi erdőkben: a következő hetekben párt kereső gímbikák hangjától zeng majd a rengeteg" - írja szerkesztőségünknek megküldött levelében a somogyi erdőket fenntartó SEFAG Zrt. A jelenséget a turisták csak korlátozottan élvezhetik, a SEFAG ugyanis már augusztus 20-tól részleges látogatási tilalmat rendelt el erdőiben, ez alapján szeptember 30-ig csak délelőtt 9-től délután 3-ig lehet az erdőkben tartózkodni, részben "az intenzív vadásztatás miatt előálló fokozott balesetveszély" miatt, részben "a vad nyugalmának biztosítása" érdekében.

"A jelzett turistaútvonalakon ebben az időszakban is bátran lehet kirándulni" - írták friss közleményükben. Ha pedig valaki konkrétan szarvasbőgésre kíváncsi, egy megyével arrébb, Tolnában, a Gemenci erdőben szervezett túrákon megtehetik.

Fotó: SEFAG Zrt.

A SEFAG tájékoztatása szerint a gímszarvas a hazai erdők királya, az akár három mázsásra is megnovő bikák megjelenése tekintélyt parancsoló. Az amúgy csendes állatok általában kerülik az embert, a párzási időszakban azonban látványosan megváltozik a viselkedésük, kifejezetten hivalkodók lesznek.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.