Méreginjekcióval végezték ki a homofób floridai sorozatgyilkost

bűnügy
2019 augusztus 23., 03:17

Méreginjekcióval kivégezték Gary Ray Bowlest, aki az I-95-ös gyilkos néven vonult be az amerikai kriminalisztika történetébe. A Nyugat-Virginiában született, gyerekkorában bántalmazásoknak kitett férfi melegprostituáltként dolgozott, mielőtt homofób sorozatgyilkosságba kezdett volna.

Gary Ray Bowles, az I-95-ös gyilkos. Bowles 1994-ben az USA keleti partvidékét átszelő autópálya mentén vadászott meleg férfiakra, hat megölését vallotta be.
photo_camera Gary Ray Bowles, az I-95-ös gyilkos. Bowles 1994-ben az USA keleti partvidékét átszelő autópálya mentén vadászott meleg férfiakra, hat megölését vallotta be. Fotó: HO/AFP

Az akkor már büntetett előéletű - rablásért és nemi erőszakért kétszer is bebörtönzött - Bowles 1993-ban költözött. Továbbra is melegprostituáltként kereste kenyerét, és amikor a barátnője megtudta ezt, elhagyta a férfit. Bowles ezért a melegeket kezdte hibáztatni sorsa alakulásáért, és amikor megtudta, hogy barátnőjének abortusza volt a szakításuk után, még dühösebb lett.

Ekkor kezdett sorozatgyilkolásba az USA keleti partvidékét átszelő sztráda, az I-95-ös mentén. Áldozataival általában a sztráda közelében végzett.

A bíróság az egyik gyilkosságért, Walter Hinton megöléséért halálra ítélte, két másik gyilkosságért életfogytiglani büntetést kapott. Védői ugyan azzal érveltek, hogy szellemi fogyatékos, ezért nem szabadna kivégezni.

Nem jártak sikerrel. Bowlest péntekre virradó éjszaka kivégezték. A halálbüntetés újbóli bevezetése, 1976 óta ő a 99. kivégzett floridai. Az USA-ban idén eddig 13 elítéltet végeztek ki. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.