Méreginjekcióval végezték ki a homofób floridai sorozatgyilkost

Méreginjekcióval kivégezték Gary Ray Bowlest, aki az I-95-ös gyilkos néven vonult be az amerikai kriminalisztika történetébe. A Nyugat-Virginiában született, gyerekkorában bántalmazásoknak kitett férfi melegprostituáltként dolgozott, mielőtt homofób sorozatgyilkosságba kezdett volna.

Gary Ray Bowles, az I-95-ös gyilkos. Bowles 1994-ben az USA keleti partvidékét átszelő autópálya mentén vadászott meleg férfiakra, hat megölését vallotta be.Fotó: HO/AFP

Az akkor már büntetett előéletű - rablásért és nemi erőszakért kétszer is bebörtönzött - Bowles 1993-ban költözött. Továbbra is melegprostituáltként kereste kenyerét, és amikor a barátnője megtudta ezt, elhagyta a férfit. Bowles ezért a melegeket kezdte hibáztatni sorsa alakulásáért, és amikor megtudta, hogy barátnőjének abortusza volt a szakításuk után, még dühösebb lett.

Ekkor kezdett sorozatgyilkolásba az USA keleti partvidékét átszelő sztráda, az I-95-ös mentén. Áldozataival általában a sztráda közelében végzett.

A bíróság az egyik gyilkosságért, Walter Hinton megöléséért halálra ítélte, két másik gyilkosságért életfogytiglani büntetést kapott. Védői ugyan azzal érveltek, hogy szellemi fogyatékos, ezért nem szabadna kivégezni.

Nem jártak sikerrel. Bowlest péntekre virradó éjszaka kivégezték. A halálbüntetés újbóli bevezetése, 1976 óta ő a 99. kivégzett floridai. Az USA-ban idén eddig 13 elítéltet végeztek ki. (Via BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.