Méreginjekcióval végezték ki a homofób floridai sorozatgyilkost

Méreginjekcióval kivégezték Gary Ray Bowlest, aki az I-95-ös gyilkos néven vonult be az amerikai kriminalisztika történetébe. A Nyugat-Virginiában született, gyerekkorában bántalmazásoknak kitett férfi melegprostituáltként dolgozott, mielőtt homofób sorozatgyilkosságba kezdett volna.

Gary Ray Bowles, az I-95-ös gyilkos. Bowles 1994-ben az USA keleti partvidékét átszelő autópálya mentén vadászott meleg férfiakra, hat megölését vallotta be.Fotó: HO/AFP

Az akkor már büntetett előéletű - rablásért és nemi erőszakért kétszer is bebörtönzött - Bowles 1993-ban költözött. Továbbra is melegprostituáltként kereste kenyerét, és amikor a barátnője megtudta ezt, elhagyta a férfit. Bowles ezért a melegeket kezdte hibáztatni sorsa alakulásáért, és amikor megtudta, hogy barátnőjének abortusza volt a szakításuk után, még dühösebb lett.

Ekkor kezdett sorozatgyilkolásba az USA keleti partvidékét átszelő sztráda, az I-95-ös mentén. Áldozataival általában a sztráda közelében végzett.

A bíróság az egyik gyilkosságért, Walter Hinton megöléséért halálra ítélte, két másik gyilkosságért életfogytiglani büntetést kapott. Védői ugyan azzal érveltek, hogy szellemi fogyatékos, ezért nem szabadna kivégezni.

Nem jártak sikerrel. Bowlest péntekre virradó éjszaka kivégezték. A halálbüntetés újbóli bevezetése, 1976 óta ő a 99. kivégzett floridai. Az USA-ban idén eddig 13 elítéltet végeztek ki. (Via BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.