Akkora a felháborodás a lelőtt elefánttal pózoló fickó fotója miatt, mintha nem pár havonta járná körbe az internetet

INTERNET
2019 augusztus 25., 04:25
comments 136

Minden erre alkalmas online felületen napok óta vadul osztogatják egy tenyérbeszmászó fickó fotóját, aki egy halott elefánt lábán üldögélve mutogat vidáman a kamerába. Az ügyes netezők ráadásul hamar kiderítették, hogy nem akárkiről van szó, hanem az amerikai Jimmy John’s nevű szendvicsezőlánc névadó alapítójáról, Jimmy John Liautaud-ról, aki jó pár más nagytestű, általa megölt állat maradványaival is pózol más fotókon, így már az étteremhálózat bojkottja is megszerveződött.

Nem más szervezi például, mint a Twitter aktuális morális iránytűineklegfontosabbika, Luke Skywalker:

link Forrás

Csak nem ismerős a sztori? Könnyen lehet, mivel ugyanez egyszer már lejátszódott idén áprilisban. És 2018-ban is legalább egyszer. És a korábbi években többször is. Liautaud fotója ugyanis olyan önjáró internetes jelenséggé változott, ami időről időre feltör, mint valami gejzír. 

Én személy szerint azért sem bánom ezt, mert ilyenkor mindig újra elém kerül Liautaud mesterműve, amivel tényleg sikerült forradalmasítania a kifogott hallal való pózolás műfaját:



Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.