Akkora a felháborodás a lelőtt elefánttal pózoló fickó fotója miatt, mintha nem pár havonta járná körbe az internetet

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Minden erre alkalmas online felületen napok óta vadul osztogatják egy tenyérbeszmászó fickó fotóját, aki egy halott elefánt lábán üldögélve mutogat vidáman a kamerába. Az ügyes netezők ráadásul hamar kiderítették, hogy nem akárkiről van szó, hanem az amerikai Jimmy John’s nevű szendvicsezőlánc névadó alapítójáról, Jimmy John Liautaud-ról, aki jó pár más nagytestű, általa megölt állat maradványaival is pózol más fotókon, így már az étteremhálózat bojkottja is megszerveződött.

Nem más szervezi például, mint a Twitter aktuális morális iránytűineklegfontosabbika, Luke Skywalker:

Csak nem ismerős a sztori? Könnyen lehet, mivel ugyanez egyszer már lejátszódott idén áprilisban. És 2018-ban is legalább egyszer. És a korábbi években többször is. Liautaud fotója ugyanis olyan önjáró internetes jelenséggé változott, ami időről időre feltör, mint valami gejzír. 

Én személy szerint azért sem bánom ezt, mert ilyenkor mindig újra elém kerül Liautaud mesterműve, amivel tényleg sikerült forradalmasítania a kifogott hallal való pózolás műfaját:444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.