Kotyogott a víz a fülében, elment orvoshoz, kiderült, hogy egy jó nagy mérges pók költözött a hallójáratába

ÁLLAT
2019 augusztus 25., 05:51
comments 220

Mindenki imád egészségügyi horrorsztorikat mesélni, de nem sokunk tud olyan menő dolgot felidézni, mint a Kansas Citybe való Susie Torres. A nő ugyanis, miután  kezdődő fülgyulladás jeleit érezte magán, - mintha víz ment volna a fülébe, ami kellemetlen zúgást-kotyogást okozott - , és elment orvoshoz, azzal szembesült, hogy nem valami elvont dolog bújkál benne, hanem egy mérges pók. 

Miután az asszisztens belekukkantott a hallójáratába, kiszaladt a helyiségből és behívott több rezidenst és egy szakorvost, hogy együtt tanulmányozzák a különös esetet. A beteg állítása szerint akkor még egyáltalán nem esett pánikba, amikor meghallotta, mit bújt el a fülében, akkor viszont sokkal inkább, amikor meglátta, milyen eszközökkel próbálják eltávolítani azt a hallójáratából. Először kimosásssal próbálkoztak, de az nem működött, hogy az orvos végül egy szerszámmal benyúlva egyben távolítsa el az állatot, amit később barna remetepókként azonosítottak.

A pók nem csípte meg Torrest. Nagy szerencséjére, mert ennek a fajnak a csípése igen fájdalmas, a mérge ugyanis szövetelhalást okozó anyagot tartalmaz. Nem halálos, de veszélyes a csípése, ami ritka, szélsőséges esetben végtagvesztéssel is járhat. Magától persze nem támad az emberre, de hallójáraton belül azért bármi megtörténhet.

(via CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.