A lengyel biztosjelölt visszalépett, miután beszélt Ursula von der Leyennel

Az RMF24 szerint a lengyel elnök tanácsadója, Krzysztof Szczerski úgy döntött, lemond a biztosi jelöltségéről az Európai Bizottságban. Szczerski azt javasolta, hogy helyette az Európai Számvevőszéknél dolgozó Janusz Wojciechowski, a PSL és a PiS volt EP-képviselője töltse be a tisztséget.

Krzysztof Szczerski, a lengyel elnöki iroda vezetője 2019. április 18-án.Fotó: Artur Widak/NurPhoto

Szczerski azután döntött így, hogy beszélt Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság új elnökével, aki informálisan a mezőgazdasági ügyeket ajánlotta fel Lengyelországnak az új Bizottságban. Ha Lengyelország végül Wojciechowskit jelöli, arra előbb von der Leyennek, aztán az Európai Parlamentnek is rá kell bólintania.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.