A lengyel biztosjelölt visszalépett, miután beszélt Ursula von der Leyennel

eu
2019 augusztus 26., 15:42
comments 42

Az RMF24 szerint a lengyel elnök tanácsadója, Krzysztof Szczerski úgy döntött, lemond a biztosi jelöltségéről az Európai Bizottságban. Szczerski azt javasolta, hogy helyette az Európai Számvevőszéknél dolgozó Janusz Wojciechowski, a PSL és a PiS volt EP-képviselője töltse be a tisztséget.

Krzysztof Szczerski, a lengyel elnöki iroda vezetője 2019. április 18-án.
photo_camera Krzysztof Szczerski, a lengyel elnöki iroda vezetője 2019. április 18-án. Fotó: Artur Widak/NurPhoto

Szczerski azután döntött így, hogy beszélt Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság új elnökével, aki informálisan a mezőgazdasági ügyeket ajánlotta fel Lengyelországnak az új Bizottságban. Ha Lengyelország végül Wojciechowskit jelöli, arra előbb von der Leyennek, aztán az Európai Parlamentnek is rá kell bólintania.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.