Megérte: még mindig veszteségesen működik a felcsúti kisvasút

Az Átlátszó érdeklődésére számolt be a Vál-völgyi kisvasutat üzemeltető Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány arról, hogy

2018. július 1. és 2019. június 30. között a jegyértékesítésből 14,85 millió forint bevétel jött, de a kisvasút üzemeltetése viszont 20 millió forintba került. Az elmúlt év eredménye tehát 5,15 millió forint mínusz.

Ahogy korábban, úgy most is hozzátették, hogy adományokból tömik be a lukat. A 600 milliós uniós támogatásból épített kisvasút 2016. április 30-i átadója óta összesen 17,4 millió forint veszteséget termelt. Pedig korábban nem így kalkuláltak, maga Lázár János, akkori Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette ki, hogy

"ha Magyarországon egy fél év alatt 20 ezer ember használ egy kisvasutat, az megtérülő dolog. Én ebben semmi kivetnivalót nem látok, ez egy politikai hecckampány, ha nem Felcsúton épült volna a kisvasút, akkor senkit nem érdekelne. Csak Orbán Viktor miniszterelnök miatt érdekes.” 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.