Megérte: még mindig veszteségesen működik a felcsúti kisvasút

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az Átlátszó érdeklődésére számolt be a Vál-völgyi kisvasutat üzemeltető Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány arról, hogy

2018. július 1. és 2019. június 30. között a jegyértékesítésből 14,85 millió forint bevétel jött, de a kisvasút üzemeltetése viszont 20 millió forintba került. Az elmúlt év eredménye tehát 5,15 millió forint mínusz.

Ahogy korábban, úgy most is hozzátették, hogy adományokból tömik be a lukat. A 600 milliós uniós támogatásból épített kisvasút 2016. április 30-i átadója óta összesen 17,4 millió forint veszteséget termelt. Pedig korábban nem így kalkuláltak, maga Lázár János, akkori Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette ki, hogy

"ha Magyarországon egy fél év alatt 20 ezer ember használ egy kisvasutat, az megtérülő dolog. Én ebben semmi kivetnivalót nem látok, ez egy politikai hecckampány, ha nem Felcsúton épült volna a kisvasút, akkor senkit nem érdekelne. Csak Orbán Viktor miniszterelnök miatt érdekes.” 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.