Letartóztatták a nyíregyházi kettős gyilkosság gyanúsítottját

Elrendelte a nyíregyházi kettős gyilkosság gyanúsítottjának letartóztatását a Nyíregyházi Járásbíróság. A határozat alapján H. M. az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során meghozott határozatáig, de legfeljebb szeptember 28-ig marad letartóztatásban.

A nyíregyházi kettős gyilkosság gyanúsítottja rendőri őrizetben.

A nyomozás adatai szerint a tettét beismerő H. M. idén júliusban tudta meg, hogy a felesége "érzelmi kapcsolatba került" egy másik férfival. A nő hétfő délben szóváltásba keveredett szeretőjével annak orosi háza előtt, de a történteket még aznap elmondta a férjének és sérelmezte, hogy a szeretője lekezelően beszélt vele.

A gyanúsított féltékenységből és a lekezelő magatartás miatt még aznap délután elment a sértett házához, ott az autójából engedéllyel tartott golyós vadászpuskájából célzott lövést adott le az udvaron tartózkodó másik férfira, aki erre bemenekült a házba. A gyanúsított ezután kiszállt az autóból és a ház ajtaján keresztül hátba lőtte a férfit, aki a helyszínen meghalt.

A lövések hallatára a szemben lévő házból kiment az utcára az áldozat apja, akire a gyanúsított szintén rálőtt, de ez a lövés nem találta el az idős férfit. Ezután az apa az utcán felelősségre vonta a gyanúsítottat, szóváltás alakult ki közöttük, majd amikor hátat fordított, a tettes egy újabb célzott lövéssel hátba lőtte. Az idős férfi a helyszínen meghalt.

A bíróság megítélése szerint a bűncselekmény jellege, kiemelkedő tárgyi súlya miatt indokolt a büntetlen előéletű gyanúsított letartóztatása, mert szabadlábon hagyása esetén fennáll annak veszélye, hogy a hatóság elől elszökne, elrejtőzne és a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, mondta Sterné Deák Andrea, a Járásbíróság szóvivője. (Via MTI)