Rejtélyes robbanások Gázában, két rendőrposztnál robbant valami

2019 augusztus 28., szerda 5:48
37
Helyszínelők vizsgálják a robbanás után a nyomokat Gázavárosban, ahol az éjjel két rendőrposztnál is robbanás történt. Kivételesen még a palesztinok se Izraelt vádolják. Fotó: Mohammed Talatene/dpa Picture-Alliance/AFP

Két rendőrségi ellenőrzőpontnál is robbanás történt kedd éjszaka a Hamász ellenőrzése alatt álló Gázai övezetben. A Hamász szükségállapotot hirdetett Gázában, készenlétbe helyezve biztonsági erőit.

A robbanásokban három rendőr vesztette életét, és több civil is megsebesült.

Az első, a hivatalos tájékoztatás szerint "rejtélyes robbanásban" a szemtanúk beszámolója szerint egy motor robbant fel, amelyen ketten utaztak. Az Iszlám Dzsihád nevű, a Hamásztól független terrorcsoport állítása szerint a két férfi szervezetük tagja volt. A robbanásért ugyanakkor nem vállaltak felelősséget.

A másik robbanás egy órával később, egy másik ellenőrzőpontjál történt. Ezért a robbanásért se vállalta egyelőre senki a felelősséget.

A Hamász egyik szóvivője a robbanások után a Twitteren Izraelt hibáztatta a történtekért, de aztán törölte a bejegyzést. Az izraeli hadsereg tájékoztatása szerint nincs tudomásuk arról, hogy erőik érintettek lennének az incidensben. A szemtanúk sem láttak repülőket az égen, amikor a robbanások történtek. Később ugyanakkor néhány helyi lakos azt állította, hogy mintha egy drónt hallottak volna a levegőben körözni a robbanások előtt.

Néhány órával a robbanásokat megelőzősen az izraeli légierő megtorló csapást mért a Hamász állásaira, amiért szélsőségesek aknavetőgránátokkal lőtték a zsidó állam területét. (Via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt