Rejtélyes robbanások Gázában, két rendőrposztnál robbant valami

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Helyszínelők vizsgálják a robbanás után a nyomokat Gázavárosban, ahol az éjjel két rendőrposztnál is robbanás történt. Kivételesen még a palesztinok se Izraelt vádolják.Fotó: Mohammed Talatene/dpa Picture-Alliance/AFP

Két rendőrségi ellenőrzőpontnál is robbanás történt kedd éjszaka a Hamász ellenőrzése alatt álló Gázai övezetben. A Hamász szükségállapotot hirdetett Gázában, készenlétbe helyezve biztonsági erőit.

A robbanásokban három rendőr vesztette életét, és több civil is megsebesült.

Az első, a hivatalos tájékoztatás szerint "rejtélyes robbanásban" a szemtanúk beszámolója szerint egy motor robbant fel, amelyen ketten utaztak. Az Iszlám Dzsihád nevű, a Hamásztól független terrorcsoport állítása szerint a két férfi szervezetük tagja volt. A robbanásért ugyanakkor nem vállaltak felelősséget.

A másik robbanás egy órával később, egy másik ellenőrzőpontjál történt. Ezért a robbanásért se vállalta egyelőre senki a felelősséget.

A Hamász egyik szóvivője a robbanások után a Twitteren Izraelt hibáztatta a történtekért, de aztán törölte a bejegyzést. Az izraeli hadsereg tájékoztatása szerint nincs tudomásuk arról, hogy erőik érintettek lennének az incidensben. A szemtanúk sem láttak repülőket az égen, amikor a robbanások történtek. Később ugyanakkor néhány helyi lakos azt állította, hogy mintha egy drónt hallottak volna a levegőben körözni a robbanások előtt.

Néhány órával a robbanásokat megelőzősen az izraeli légierő megtorló csapást mért a Hamász állásaira, amiért szélsőségesek aknavetőgránátokkal lőtték a zsidó állam területét. (Via MTI)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.