250 feláldozott gyermek holtteste került elő Peruban

Egy, az isteneknek feláldozott gyermek maradványai a perui Pampa La Cruz közelében.Fotó: PROGRAMA ARQUEOLOGICO HUANCHACO/AFP

Az isteneknek feláldozott gyermekek holttestei kerültek elő egy perui ásatáson Pampa La Cruzban, jelentette a CNN. A kutatók szerint a négy tömegsírból előkerült gyermekeket az inkákat megelőző Chimú kultúra idején áldozhatták fel az isteneknek a térséget minden bizonnyal az El Niño okozta természeti katasztrófák enyhítésének reményében.

A kutatók négy tömeges áldozat nyomaira bukkantak, ebből három során áldoztak fel 4-12 éves gyerekeket.

A CNN tudósítása szerint mintegy 250, az AFP szerint 227 gyermekáldozat maradványai kerültek elő.Fotó: LUIS PUELL/AFP

"Ez az eddigi legnagyobb lelőhely, ahol feláldozott gyermekek maradványait találtuk" - nyilatkozta a kutatást vezető régész, Feren Castillo az AFP-nek. Szerinte még további tömegsírokat is rejthet itt a föld - a mostani már a harmadik hasonló lelet volt. Castillo szerint ahol csak ásnak, gyerekcsontvázakat találnak.

A kutatók szerint a gyermekeket esős időszakban áldozták fel - ezen a vidéken a csapadék az El Niño ismert kísérőjelensége -, holttestüket pedig a tenger irányába tájolták. (Via CNN)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.