250 feláldozott gyermek holtteste került elő Peruban

Egy, az isteneknek feláldozott gyermek maradványai a perui Pampa La Cruz közelében.Fotó: PROGRAMA ARQUEOLOGICO HUANCHACO/AFP

Az isteneknek feláldozott gyermekek holttestei kerültek elő egy perui ásatáson Pampa La Cruzban, jelentette a CNN. A kutatók szerint a négy tömegsírból előkerült gyermekeket az inkákat megelőző Chimú kultúra idején áldozhatták fel az isteneknek a térséget minden bizonnyal az El Niño okozta természeti katasztrófák enyhítésének reményében.

A kutatók négy tömeges áldozat nyomaira bukkantak, ebből három során áldoztak fel 4-12 éves gyerekeket.

A CNN tudósítása szerint mintegy 250, az AFP szerint 227 gyermekáldozat maradványai kerültek elő.Fotó: LUIS PUELL/AFP

"Ez az eddigi legnagyobb lelőhely, ahol feláldozott gyermekek maradványait találtuk" - nyilatkozta a kutatást vezető régész, Feren Castillo az AFP-nek. Szerinte még további tömegsírokat is rejthet itt a föld - a mostani már a harmadik hasonló lelet volt. Castillo szerint ahol csak ásnak, gyerekcsontvázakat találnak.

A kutatók szerint a gyermekeket esős időszakban áldozták fel - ezen a vidéken a csapadék az El Niño ismert kísérőjelensége -, holttestüket pedig a tenger irányába tájolták. (Via CNN)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.