250 feláldozott gyermek holtteste került elő Peruban

Történelem
2019 augusztus 29., 06:33
comments 164
Egy, az isteneknek feláldozott gyermek maradványai a perui Pampa La Cruz közelében.
photo_camera Egy, az isteneknek feláldozott gyermek maradványai a perui Pampa La Cruz közelében. Fotó: PROGRAMA ARQUEOLOGICO HUANCHACO/AFP

Az isteneknek feláldozott gyermekek holttestei kerültek elő egy perui ásatáson Pampa La Cruzban, jelentette a CNN. A kutatók szerint a négy tömegsírból előkerült gyermekeket az inkákat megelőző Chimú kultúra idején áldozhatták fel az isteneknek a térséget minden bizonnyal az El Niño okozta természeti katasztrófák enyhítésének reményében.

A kutatók négy tömeges áldozat nyomaira bukkantak, ebből három során áldoztak fel 4-12 éves gyerekeket.

A CNN tudósítása szerint mintegy 250, az AFP szerint 227 gyermekáldozat maradványai kerültek elő.
photo_camera A CNN tudósítása szerint mintegy 250, az AFP szerint 227 gyermekáldozat maradványai kerültek elő. Fotó: LUIS PUELL/AFP

"Ez az eddigi legnagyobb lelőhely, ahol feláldozott gyermekek maradványait találtuk" - nyilatkozta a kutatást vezető régész, Feren Castillo az AFP-nek. Szerinte még további tömegsírokat is rejthet itt a föld - a mostani már a harmadik hasonló lelet volt. Castillo szerint ahol csak ásnak, gyerekcsontvázakat találnak.

A kutatók szerint a gyermekeket esős időszakban áldozták fel - ezen a vidéken a csapadék az El Niño ismert kísérőjelensége -, holttestüket pedig a tenger irányába tájolták. (Via CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.