Az olasz elnök megbízta a kormányalakítással az Öt Csillag jelöltjét

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A várakozásoknak megfelelően a leköszönő kormányfőt, Giuseppe Contét bízta meg újra kormányalakítással Sergio Mattarella olasz államfő. Conte kormányát koalíciós partnere, a szélsőjobboldali Matteo Salvini buktatta meg, amikor pártjával felmondta a kormánykoalíciót. Salvini ezt abban a reményben tette, hogy ezzel előrehozott választásokat provokálhat ki. Mivel jelenleg az ő pártja, a szélsőjobboldali Liga a legnépszerűbb, azt remélte, hogy megerősödve kerülhet ki a kormányválságból.

De aztán úgy járt, hogy az előző választásokon győztes, azóta viszont támogatottsága felét elveszítő koalíciós partnere, az elitellenes Öt Csillag Mozgalom váratlanul szövetséget kötött az olasz baloldal pártjaival - amiket pár napja még maffiózók pártjának bélyegzett.

Szerdán az Öt Csillag és a baloldali pártokat egyesítő Demokrata Párt is jelezte Mattarellának, hogy készek félretenni régóta fennálló ellentéteiket, és Conte vezetésével kormányt alakítani. (Via Reuters)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.