Orbán levélben hálálkodott Salvininek azért, amit „egész Európáért tett”

Levélben fejezte ki nagyrabecsülését és köszönetét Orbán Viktor miniszterelnök Matteo Salvininek, a kormánykoalíciót felmondó, ezzel pártját ellenzékbe vezető olasz belügyminiszternek. Orbán szerint a szélsőjobboldali politikus, aki egyszerűen megtiltotta, hogy a Földközi-tengerből kimentetteket Olaszországban tegyék partra „egész Európáért, benne Magyarországért” dolgozott.

„Biztosítom Önt arról, hogy mi, magyarok soha nem fogjuk elfelejteni, hogy Ön volt az első olyan nyugat-európai vezető, aki meg akarta akadályozni az illegális migránsok Európába özönlését a Földközi-tengeren keresztül” - írta Orbán Viktor.

Orbán azt írta, hogy az olasz belpolitikai folyamatoktól, illetve attól is függetlenül, hogy más európai pártcsaládhoz tartoznak, "harcostársként tekintönk Önre”. (Via MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.