Orbán levélben hálálkodott Salvininek azért, amit „egész Európáért tett”

külföld
2019 augusztus 29., 11:05
comments 134

Levélben fejezte ki nagyrabecsülését és köszönetét Orbán Viktor miniszterelnök Matteo Salvininek, a kormánykoalíciót felmondó, ezzel pártját ellenzékbe vezető olasz belügyminiszternek. Orbán szerint a szélsőjobboldali politikus, aki egyszerűen megtiltotta, hogy a Földközi-tengerből kimentetteket Olaszországban tegyék partra „egész Európáért, benne Magyarországért” dolgozott.

„Biztosítom Önt arról, hogy mi, magyarok soha nem fogjuk elfelejteni, hogy Ön volt az első olyan nyugat-európai vezető, aki meg akarta akadályozni az illegális migránsok Európába özönlését a Földközi-tengeren keresztül” - írta Orbán Viktor.

Orbán azt írta, hogy az olasz belpolitikai folyamatoktól, illetve attól is függetlenül, hogy más európai pártcsaládhoz tartoznak, "harcostársként tekintönk Önre”. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.