Visszavonul az egyiptomi műsorvezető, aki arról beszélt, hogy az elhízott nők terhet jelentenek a családjuknak és az államnak

2019 augusztus 29., csütörtök 12:32
233

Az egyiptomi műsorvezetőt, Reham Saeedet azután függesztették fel munkájából, hogy az ország médiaszabályzó testülete elmarasztalta: szerintük Saeed szavai nyilvánvalóan sértőek voltak az egyiptomi nőkre. 

Saeed ugyanis műsorában arról beszélt, hogy az elhízott emberek terhet jelentenek a családjuknak és az államnak is. Miután kitört a botrány, Instagramon közölte, hogy kitart álláspontja mellett, illetve bejelentette, hogy visszavonul a műsorvezetéstől. 

A megjegyzése kevéssel azután hangzott el, hogy az ország vezetője, Abdel Fatah asz-Sziszi arról beszélt, hogy az egyiptomiak közül sokaknak le kéne fogyniuk és többet kéne törődniük magukkal. 

Saeed a műsorában pedig arról beszélt, hogy számos túlsúlyos nő elveszíti a nőiességét és a boldogságát a testükben található toxinok miatt, és hogy a férfiak sem vonzódnak hozzájuk, ezért hagyják ott az elhízott feleségeiket. 

Szavaiból komoly felháborodás lett az egyiptomi közösségi oldalakon, erre válaszul jelentette be, hogy visszavonul, de elmondta azt is, hogy 12 éves médiakarrierje során sokat segített az elhízott embereknek. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt