Visszavonul az egyiptomi műsorvezető, aki arról beszélt, hogy az elhízott nők terhet jelentenek a családjuknak és az államnak

Az egyiptomi műsorvezetőt, Reham Saeedet azután függesztették fel munkájából, hogy az ország médiaszabályzó testülete elmarasztalta: szerintük Saeed szavai nyilvánvalóan sértőek voltak az egyiptomi nőkre. 

Saeed ugyanis műsorában arról beszélt, hogy az elhízott emberek terhet jelentenek a családjuknak és az államnak is. Miután kitört a botrány, Instagramon közölte, hogy kitart álláspontja mellett, illetve bejelentette, hogy visszavonul a műsorvezetéstől. 

A megjegyzése kevéssel azután hangzott el, hogy az ország vezetője, Abdel Fatah asz-Sziszi arról beszélt, hogy az egyiptomiak közül sokaknak le kéne fogyniuk és többet kéne törődniük magukkal. 

Saeed a műsorában pedig arról beszélt, hogy számos túlsúlyos nő elveszíti a nőiességét és a boldogságát a testükben található toxinok miatt, és hogy a férfiak sem vonzódnak hozzájuk, ezért hagyják ott az elhízott feleségeiket. 

Szavaiból komoly felháborodás lett az egyiptomi közösségi oldalakon, erre válaszul jelentette be, hogy visszavonul, de elmondta azt is, hogy 12 éves médiakarrierje során sokat segített az elhízott embereknek. (BBC)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.