Visszavonul az egyiptomi műsorvezető, aki arról beszélt, hogy az elhízott nők terhet jelentenek a családjuknak és az államnak

külföld
2019 augusztus 29., 12:32
comments 230

Az egyiptomi műsorvezetőt, Reham Saeedet azután függesztették fel munkájából, hogy az ország médiaszabályzó testülete elmarasztalta: szerintük Saeed szavai nyilvánvalóan sértőek voltak az egyiptomi nőkre. 

Saeed ugyanis műsorában arról beszélt, hogy az elhízott emberek terhet jelentenek a családjuknak és az államnak is. Miután kitört a botrány, Instagramon közölte, hogy kitart álláspontja mellett, illetve bejelentette, hogy visszavonul a műsorvezetéstől. 

A megjegyzése kevéssel azután hangzott el, hogy az ország vezetője, Abdel Fatah asz-Sziszi arról beszélt, hogy az egyiptomiak közül sokaknak le kéne fogyniuk és többet kéne törődniük magukkal. 

Saeed a műsorában pedig arról beszélt, hogy számos túlsúlyos nő elveszíti a nőiességét és a boldogságát a testükben található toxinok miatt, és hogy a férfiak sem vonzódnak hozzájuk, ezért hagyják ott az elhízott feleségeiket. 

Szavaiból komoly felháborodás lett az egyiptomi közösségi oldalakon, erre válaszul jelentette be, hogy visszavonul, de elmondta azt is, hogy 12 éves médiakarrierje során sokat segített az elhízott embereknek. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.