Visszavonul az egyiptomi műsorvezető, aki arról beszélt, hogy az elhízott nők terhet jelentenek a családjuknak és az államnak

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az egyiptomi műsorvezetőt, Reham Saeedet azután függesztették fel munkájából, hogy az ország médiaszabályzó testülete elmarasztalta: szerintük Saeed szavai nyilvánvalóan sértőek voltak az egyiptomi nőkre. 

Saeed ugyanis műsorában arról beszélt, hogy az elhízott emberek terhet jelentenek a családjuknak és az államnak is. Miután kitört a botrány, Instagramon közölte, hogy kitart álláspontja mellett, illetve bejelentette, hogy visszavonul a műsorvezetéstől. 

A megjegyzése kevéssel azután hangzott el, hogy az ország vezetője, Abdel Fatah asz-Sziszi arról beszélt, hogy az egyiptomiak közül sokaknak le kéne fogyniuk és többet kéne törődniük magukkal. 

Saeed a műsorában pedig arról beszélt, hogy számos túlsúlyos nő elveszíti a nőiességét és a boldogságát a testükben található toxinok miatt, és hogy a férfiak sem vonzódnak hozzájuk, ezért hagyják ott az elhízott feleségeiket. 

Szavaiból komoly felháborodás lett az egyiptomi közösségi oldalakon, erre válaszul jelentette be, hogy visszavonul, de elmondta azt is, hogy 12 éves médiakarrierje során sokat segített az elhízott embereknek. (BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.