A Vans, a Timberland és a North Face márkákat birtokló cég nem vásárol brazil bőrt

gazdaság
2019 augusztus 30., 09:52

Bár mióta Jair Bolsonaro brazil elnök a hadsereget is kirendelte az Amazonas-medence esőerdeit sújtó tűzvész megfékezésére, és valamelyest sikerült is visszaszorítani a lángokat, a Brazíliával szembeni nemzetközi fellépés egyre keményebb. Miután több állam vezetője is kritizálta Bolsonarót, hogy nem tesz eleget a tűz megfékezése érdekében, multinacionális vállalatok is sorra jelentették be, hogy az elnök esőerdőt veszélyeztető politikája miatt nem vásárolnak alapanyagokat Brazíliából, ezzel pedig elég nehéz helyzetbe hozhatják a brazil gazdaságot.

Csütörtökön a többek közt a Timberland, a Vans és a North Face márkákat birtokló VF Corp is bejelentette, hogy nem vásárolnak brazil bőrt a ruháikhoz egészen addig, amíg nem lehetnek biztosak benne, hogy az általuk vásárolt alapanyagok nem járultak hozzá semmilyen környezeti károkozáshoz.

A cég szerint jelenleg ugyanis nem tudják biztosítani, hogy a brazil bőr nem járul hozzá az erdőirtáshoz, hiszen a mostani tüzek egy részét is olyan farmerek indították, akik állattenyésztés céljából akarnak területeket megtisztítani. (Reuters)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.