Ismét kaphat állami támogatást a Kétfarkú Kutya Párt

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) elnöke nyilatkozik a párt eredményváró rendezvényén a Teleki Blanka utcai irodájuk elõtt az EP-választás napján, 2019. május 26-ánFotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) igazolta, hogy megteremtette törvényes gazdálkodásának feltételeit, így újra kaphat állami támogatást - közölte az Állami Számvevőszék (ÁSZ) pénteken az MTI-vel.

Az ÁSZ a 2018-as országgyűlési választás kampánypénzeinek ellenőrzése után kezdeményezte az MKKP költségvetési támogatásának felfüggesztését, mivel szerintük a párt a jelölő szervezetnek járó költségvetési támogatást nem szabályszerűen használta fel, a felhasználást számviteli bizonylatok ugyanis nem támasztották alá.

Az MKKP az ÁSZ szerint a választási kampány költségeire vonatkozó korlátozás, illetve a tiltott támogatásra vonatkozó finanszírozási tilalmak betartása tekintetében nem volt átlátható és elszámoltatható.

A közlemény szerint viszont Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke júliusban megküldte a számvevőszék részére a gazdálkodás törvényességének kereteit igazoló dokumentumokat, így az ÁSZ megszüntette a költségvetési támogatás felfüggesztését.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 5,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.