Ismét kaphat állami támogatást a Kétfarkú Kutya Párt

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.
Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) elnöke nyilatkozik a párt eredményváró rendezvényén a Teleki Blanka utcai irodájuk elõtt az EP-választás napján, 2019. május 26-ánFotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) igazolta, hogy megteremtette törvényes gazdálkodásának feltételeit, így újra kaphat állami támogatást - közölte az Állami Számvevőszék (ÁSZ) pénteken az MTI-vel.

Az ÁSZ a 2018-as országgyűlési választás kampánypénzeinek ellenőrzése után kezdeményezte az MKKP költségvetési támogatásának felfüggesztését, mivel szerintük a párt a jelölő szervezetnek járó költségvetési támogatást nem szabályszerűen használta fel, a felhasználást számviteli bizonylatok ugyanis nem támasztották alá.

Az MKKP az ÁSZ szerint a választási kampány költségeire vonatkozó korlátozás, illetve a tiltott támogatásra vonatkozó finanszírozási tilalmak betartása tekintetében nem volt átlátható és elszámoltatható.

A közlemény szerint viszont Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke júliusban megküldte a számvevőszék részére a gazdálkodás törvényességének kereteit igazoló dokumentumokat, így az ÁSZ megszüntette a költségvetési támogatás felfüggesztését.