Napóleon-hasonmás kerestetik

Fotó: leemage

A BBC rövid cikkben számol be arról, hogy Napóleon-hasonmást keresnek Szent-Ilona szigetére – a szigetre, amelyen utolsó éveit töltötte a tábornok. A waterlooi vereség után a britek száműzték Bonapartét, aki itt is halt meg 1821-ben. 

A mai napig brit fennhatóság alatt lévő Szent-Ilona sziget az Atlanti-óceán déli fertályán magányoskodik, és a kevés turista, aki elvetődik ide, többé-kevésbé azért megy, mert Napoleon utolsó lakhelyére kiváncsi. 

A helyi turisztikai hivatal hirdette meg a castingot, és olyasvalakit keresnek, aki nem csak küllemében, termetében, megjelenésében hasonlít a mai mércével nem túl daliás termetű Bonapartéra, de megvan a megfelelő beszélőkéje is; szóba tud elegyedni a turistákkal, le tudja kötni figyelmüket, angolul és lehetőleg franciául is. 

A felvételi folyamat részeként a jelentkezőknek fel kell próbálniuk egy eredetinek látszó Napóleon-kosztümöt is. A szerződés egészen 2021-ig, azaz a hadvezér halálának 200. évfordulójáig szól. Jelentkezni egészen szeptember 27-ig lehet, munkakezdés október közepén. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.