Napóleon-hasonmás kerestetik

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Fotó: leemage

A BBC rövid cikkben számol be arról, hogy Napóleon-hasonmást keresnek Szent-Ilona szigetére – a szigetre, amelyen utolsó éveit töltötte a tábornok. A waterlooi vereség után a britek száműzték Bonapartét, aki itt is halt meg 1821-ben. 

A mai napig brit fennhatóság alatt lévő Szent-Ilona sziget az Atlanti-óceán déli fertályán magányoskodik, és a kevés turista, aki elvetődik ide, többé-kevésbé azért megy, mert Napoleon utolsó lakhelyére kiváncsi. 

A helyi turisztikai hivatal hirdette meg a castingot, és olyasvalakit keresnek, aki nem csak küllemében, termetében, megjelenésében hasonlít a mai mércével nem túl daliás termetű Bonapartéra, de megvan a megfelelő beszélőkéje is; szóba tud elegyedni a turistákkal, le tudja kötni figyelmüket, angolul és lehetőleg franciául is. 

A felvételi folyamat részeként a jelentkezőknek fel kell próbálniuk egy eredetinek látszó Napóleon-kosztümöt is. A szerződés egészen 2021-ig, azaz a hadvezér halálának 200. évfordulójáig szól. Jelentkezni egészen szeptember 27-ig lehet, munkakezdés október közepén. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.