Napóleon-hasonmás kerestetik

2019 augusztus 30., péntek 17:19
113
Fotó: leemage

A BBC rövid cikkben számol be arról, hogy Napóleon-hasonmást keresnek Szent-Ilona szigetére – a szigetre, amelyen utolsó éveit töltötte a tábornok. A waterlooi vereség után a britek száműzték Bonapartét, aki itt is halt meg 1821-ben. 

A mai napig brit fennhatóság alatt lévő Szent-Ilona sziget az Atlanti-óceán déli fertályán magányoskodik, és a kevés turista, aki elvetődik ide, többé-kevésbé azért megy, mert Napoleon utolsó lakhelyére kiváncsi. 

A helyi turisztikai hivatal hirdette meg a castingot, és olyasvalakit keresnek, aki nem csak küllemében, termetében, megjelenésében hasonlít a mai mércével nem túl daliás termetű Bonapartéra, de megvan a megfelelő beszélőkéje is; szóba tud elegyedni a turistákkal, le tudja kötni figyelmüket, angolul és lehetőleg franciául is. 

A felvételi folyamat részeként a jelentkezőknek fel kell próbálniuk egy eredetinek látszó Napóleon-kosztümöt is. A szerződés egészen 2021-ig, azaz a hadvezér halálának 200. évfordulójáig szól. Jelentkezni egészen szeptember 27-ig lehet, munkakezdés október közepén. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt