Oliver Kahn lesz a Bayern München következő igazgatója

futball
2019 augusztus 30., 13:24
comments 66
Oliver Kahn az Allianz Arénában 2019 augusztus 16-án a Hertha elleni bajnokin
photo_camera Oliver Kahn az Allianz Arénában 2019 augusztus 16-án a Hertha elleni bajnokin Fotó: MATTHIAS BALK/AFP

A közszolgálati Deutsche Welle szerint azok után, hogy Uli Hoeness elnök csütörtökön bejelentette lemondását, és Karl-Heinz Rummenigge lett a klub elnöke, pénteken eldőlt az is, hogy a következő korszakot a német rekordbajnoknál az egykori legendás kapus, Oliver Kahn fémjelzi majd.

Pénteken beválasztották a klub igazgatóságába az 50 éves egykori kapust, aki 1994 és 2008 között 429 meccsen védte a bajor csapat kapuját. 

Hoeness lemondása egy korszak végét jelzi. 1979 óta vezette ügyvezetőként a csapatot, amit 2009 óta elnökként is szolgált. 

Rummennigge csak ideiglenesen veszi át a szerepét: a pénteki ülésen eldőlt az is, hogy 2022-től Kahn lesz a klub vezérigazgatója és első embere. 

A döntést sürgette az is, hogy a klubvezetésnek az elmúlt időszakban nagyon megromlott a viszonya szurkolókkal, miután a sajtó élesen kritizálta a csapat német kulcsjátékosait, akik közül többen kikerültek a német válogatott keretéből is. 

Kahn nyolc bajnoki címet nyert a Bayernnel, hat kupagyőzelmet aratott a csapattal, és 2001-ben - a Valencia ellen Milánóban - Bajnokok Ligája-győzelmet is ünnepelhetett.

Kahn remélhetőleg legalább annyira temperamentumos klubvezető lesz, mint amilyen kapus volt: 

link Forrás

 (Deutsche Welle)  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.