Perel a nő, akit hagytak egyedül szülni a cellájában

Bepereli Denver városát az az amerikai nő, Diana Sanchez, akit 2018. július 31-án a felügyeletére kirendelt börtönőrök és nővérek hagytak, hogy cellájában, teljesen egyedül adjon életet gyermekének. 

Diana Sanchez öt órán keresztül vajúdott egyedül szülés előtt. Hiába kiabált és kért segítséget, senki nem segített rajta. 

Az eset azok után kapott igazán nagy nyilvánosságot az Egyesült Államokban, hogy Sanchez ügyvédje nyilvánosságra hozott egy felvételt, amelyet fegyintézet kamerái készítettek, és amely a nő szenvedéseit mutatja be:

A felvételen, illetve az azokhoz fűzött kommentárokban az látszik, hogy a személyzet elintézte Sanchez terhességét annyival, hogy - nagyjából 45 perces a szülés megindulása előtt - az ajtó alatt becsúsztattak a cellájába egy nedvszívó párnát, amit maga alá helyezhetett. 

A nővérek, akiket a városi kórházból rendeltek a büntetés-végrehajtási intézetbe, csak a szülést követően lépnek a cellába, és viszik ki a gyereket. 

A keresetben szerepel, hogy a személyzet annak ellenére, illetve azok után sem hívott orvosi segítséget, hogy észlelték: a nő magzatvize elfolyik, és vérzik, ahogy hangos fájdalomkiáltásait is nyilvánvalóan hallaniuk kellett. A védelem ezt nem tagadta, helyette azzal hárított, hogy megrendelték időben a mentőautót. A feljegyzések alapján tudniuk kellett, hogy a külső segítség nem fog megérkezni a szülés előtt, sőt, valószínűleg egész nap nem.

Az iratok szerint a nővérek nem látták el a csecsemőt sem megfelelően a szülés után, és nem volt felszerelésük a köldökzsinór szakszerű elvágásához sem. (Guardian)