18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Perel a nő, akit hagytak egyedül szülni a cellájában

külföld
2019 augusztus 30., 14:50
comments 103

Bepereli Denver városát az az amerikai nő, Diana Sanchez, akit 2018. július 31-án a felügyeletére kirendelt börtönőrök és nővérek hagytak, hogy cellájában, teljesen egyedül adjon életet gyermekének. 

Diana Sanchez öt órán keresztül vajúdott egyedül szülés előtt. Hiába kiabált és kért segítséget, senki nem segített rajta. 

Az eset azok után kapott igazán nagy nyilvánosságot az Egyesült Államokban, hogy Sanchez ügyvédje nyilvánosságra hozott egy felvételt, amelyet fegyintézet kamerái készítettek, és amely a nő szenvedéseit mutatja be:

link Forrás

A felvételen, illetve az azokhoz fűzött kommentárokban az látszik, hogy a személyzet elintézte Sanchez terhességét annyival, hogy - nagyjából 45 perces a szülés megindulása előtt - az ajtó alatt becsúsztattak a cellájába egy nedvszívó párnát, amit maga alá helyezhetett. 

A nővérek, akiket a városi kórházból rendeltek a büntetés-végrehajtási intézetbe, csak a szülést követően lépnek a cellába, és viszik ki a gyereket. 

A keresetben szerepel, hogy a személyzet annak ellenére, illetve azok után sem hívott orvosi segítséget, hogy észlelték: a nő magzatvize elfolyik, és vérzik, ahogy hangos fájdalomkiáltásait is nyilvánvalóan hallaniuk kellett. A védelem ezt nem tagadta, helyette azzal hárított, hogy megrendelték időben a mentőautót. A feljegyzések alapján tudniuk kellett, hogy a külső segítség nem fog megérkezni a szülés előtt, sőt, valószínűleg egész nap nem.

Az iratok szerint a nővérek nem látták el a csecsemőt sem megfelelően a szülés után, és nem volt felszerelésük a köldökzsinór szakszerű elvágásához sem. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.