Alig másfél év alatt valamiért ötödével megnőtt a szavazók száma Harkányban

Ötödével nőtt a névjegyzékben szereplő választók száma 16 hónap alatt Harkányban. Az RTL Klub Híradója szerint a tavalyi országgyűlési választásokhoz képest most 750-nel szerepelnek többen a névjegyzékben, miközben a dél-baranyai városban élők száma ez idő alatt csak alig 170-nel gyarapodott.

Különösen nagy a növekedés a Harkányhoz tartozó Terehegyen, ahol 2014-ben még csak 453-an szerepeltek a választási névjegyzékében, idén pedig már 776 szavazót vettek nyilvántartásba. Ez öt év alatt 71 százalékos növekedést jelent a városrészben. 

 Varga László független polgármester-jelölt szerint a városvezetés így akarja megmenteni hatalmát. Közokirat-hamisítás miatt feljelentést is tett, az ügyben már nyomoz a rendőrség.  

A város fideszes polgármestere viszont azt mondja, a szavazók száma azért nőtt, mert Harkányba szívesen költöznek az emberek.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér