Angela Merkel átvette a 17. díszdoktori címét

A német kancellár szombaton átvette a Lipcsei Kereskedelmi Főiskola díszdoktori címét, ami már a 17. ilyen kitüntetése. Korábban kapott már díszdoktori címet többek között három izraeli egyetemtől, de a Harvardtól is.

Fotó: JAN WOITAS/dpa Picture-Alliance/AFP

Az átadón Angela Merkel azt mondta, hogy minden egyetem, amelyiktől díszdoktori címet kapott, fog még hallani róla valamilyen módon, miután már nem lesz kancellár. A kijelentést a német sajtóban sokan úgy értelmezték, hogy a politika után az egyetemi szférával akar foglalkozni. (Spiegel)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér