Nyolc fegyverrel és 1500 lőszerrel akart bejutni az országba egy török férfi Rajkánál

Nyolc lőfegyverrel és csaknem 1500 lőszerrel lépett át a határon Rajkánál kisbusszal egy török férfi pénteken, a Győri Járásbíróság szombaton elrendelte letartóztatását. A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség közleménye szerint a 19 éves, Franciaországban élő férfi gépkocsijában további öt ember utazott. Az autót a határ közelében vonták hatósági ellenőrzés alá. 

A férfinél a fegyvereken és lőszereken kívül további nyolc darab csőszűkítő is volt. A rendőrség a fegyvereket és a lőszereket lefoglalta. A fegyverek gyári azonosító számai nem voltak olvashatók, azokat lecsiszolták.

A férfit lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntettével gyanúsítják. Ugyanakkor a gépkocsiban a férfival utazók ellen nem folyik eljárás, mert a lőszerek és a főfegyverek egyértelműen a gyanúsítotthoz köthetők. Most azt vizsgálják, honnan és milyen céllal szerezte be a férfi a fegyvereket. (Ügyészség/MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.