Robert Kennedy gyilkosát megkéselték a börtönben

Sirhan Sirhant péntek délután megkéselték a San Diegó-i börtönében. A 75 éves férfit kórházba vitték, az állapotát stabilizálták. A késelés gyanúsítottját azonosították, és elkülönítették a többi fogvatartottól.

Sirhan Sirhan 2009. október 29-énFotó: California Department of Correct/AFP

Sirhan 1968-ban agyonlőtte Robert Kennedy szenátort és demokrata elnökjelöltet, és ezért előbb halálra, majd később életfogytiglani börtönre ítélték. Az évek során azt mondta, nem emlékszik a lövöldözésre vagy az eredeti vallomására.

A kiemelt bűnözőként kezelt Sirhan Sirhant korábban elkülönítve őrizték, de aztán kérte, hogy helyezzék őt is oda, ahol a többi elítélt van, a hatóságok pedig eleget tettek a kérésének. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.