Az MSZP propagandalapja szerint az MSZP-t kritizálni olyan, mint az antiszemitizmus

POLITIKA
2019 szeptember 02., 08:59
comments 171

"Nos kedves két pofára MSZP-ző ellenzéki cuncikák, akkor pont most van itt az ideje eldugulni."

Azt képzeld el, hogy ez nem a csúcspontja, hanem a lecsengető része a már a legelső napján felforrósodó őszi politikai szezon bombacikkének. Az írás a bevallottan MSZP-közeli, megosztásbarát címekkel operáló propagandaoldalon, a Hír Hugón jelent meg. (A szocialistaközeli propagandalapokról itt olvashatsz többet.)  A cikk arról szól, hogy a szerzőt és az MSZP aktivistáit mennyire bántja, hogy a pártot ellenzéki körökből is egyre többen kritizálják, mivel, idézem magát a címet

"Pont olyan bizonyos ellenzéki körökben az MSZP-zés, mint szalonnáciéknál a zsidózás"

A "viccnek azért erős lenne" típusú cím után a meglepett olvasó azzal szembesül, hogy az írás tényleg arról szól, hogy MSZP-zni olyan, mint zsidózni. Ez önmagában is igen meglepő, de az MSZP-s lap szerzője azonban több lapáttal is képes rátenni erre.

A cím után ugyanis ezzel a bevezetővel folytatódik a cikk:

"MSZP-sként gyakran érzem magam úgy bizonyos ellenzéki körökben, mint zsidó könyvelő gyerek a szalonnácik közt, tudja, hogy nem fogják bántani, mert nélküle még azt se tudják mi van, de mindig gondoskodnak róla, hogy sz@rul érezze magát."

Az állítás tartalmi részétől eltekintve is meglepő, hogy a szerző szerint tipikus élethelyzetnek tekinthető a buta szalonnáciknak dolgozó zsidó könyvelő, aki annak ellenére is hajlandó elvállalni a munkát, hogy ha direktben nem is verik meg a nácik, de beszólogatnak neki.

A szerző a következő mondatban közvetlenül is odafordul a szocialista pártot kritizálni merészelő ellenzékiekhez, hogy két bekezdésen belül másodszor is leszalonnácizza őket, arra az esetre, ha elsőre nem lett volna elég világos a dolog:

"Persze azt is értem én, hogy egy kiadós MSZP szidással, pont úgy, ahogy szalonnáciék a zsidózással, át tudjátok hidalni a saját tehetségtelenségeteket, ötlettelenségeteket, nyomorotokat és inkompetenciátokat."

De mindez csak halvány felvezetés az ezt követő alternatív történelmi eszmefuttatáshoz. A magát az MSZP-ssége miatt már konkrétan a nácizmus áldozatnak érző szocialista propagandista ugyanis felidézi azt a közismert történelmi eseményt, amikor a magyar zsidóság nemhogy megelégelte a horthysták/nyilasok/nácik antiszemita törvényeit, de fel is kelt ellenük, ráadásul akkora sikerrel, hogy a közvélemény előtt sikerült teljesen nevetségessé tenniük az antiszemitákat, akiket a magyar nép innentől kezdve kiröhögött.

Hogy ilyen esemény a valóságban sajnos sohasem történt? Dehogy, rosszul tudod, hiszen szó szerint azt írja a Hír Hugó, hogy

"Csak csendben jelzem nektek, hogy a zsidóság is úgy volt ezzel egy ideig, hogy csendben és önként betartotta az aljas törvényeket, feltette a csillagot, bevonult munkaszolgálatra, de eljött az a pont és idő amikor kitálalt.

Kitálalt a nácik aljasságáról, fogyatékosságairól, primitivizmusáról, műveletlenségéről, arroganciájáról és tehetségtelenségéről. Hiába zsidóztak ezután még hangosabban a nép már rajtuk röhögött és nem a zsidóságon."

Nekem egy magyarázatom van erre: az MSZP-ben azt hiszik, hogy Tarantino Becstelen bringantikja egy valós történelmi eseményeken alapuló kvázi-dokumentumfilm.

A cikk ezután átmegy vices ellenzékgyalázásba - figyelem, egy olyan kampány elején vagyunk, amiben az MSZP azokkal van szövetségben, akiket olyan kocsmai stílusú szövegekkel gyaláz, hogy

  • Nos kedves két pofára MSZP-ző ellenzéki cuncikák, akkor pont most van itt az ideje eldugulni.
  • Mert vegyétek tudomásul, hogy ennek a pártnak most is van fél millió szavazója
  • Itt az ideje eldugulni, mert szerintetek nem látszik, de még egy külső laikus is leveszi, hogy jó néhány csoda jelöltetek az MSZP nélkül még az ajánlását se tudná összegyűjteni

A végén meglepő összefüggésben tér vissza a zsidó vonal: az elején ugye arról volt szó, hogy a zsidók nem fogták be a szájukat, sőt nyíltan nevetségessé tették a nácikat. Most pedig arról értesülünk, hogy a holokauszt-áldozat MSZP-sek pont úgy hallgatnak, mint annak idején szerintük a zsidók tették:

"S mi MSZP-sek nem azért vagyunk csendbe, mert igazatok van, mint ahogy a zsidók sem azért voltak csendbe, mert a náciknak igaza volt: hanem mert tudjuk ha kicsapjuk az igazságot rólatok, visszaütünk, belemegyünk veletek színvonaltalan és primitív vitákba, akkor az csak és kizárólag a Fidesznek jó."

A cikk legeslegvége pedig egy tökéletes, minimumra redukált, szépen kikristályosított szlogen a Fidesz leváltására készülő MSZP-től, úgyis mint

"Nincs több türelem veletek, elég volt belőletek."

Igen, ez a szövetségeseiknek szól.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.