Hiába az utolsó pillanatban bedobott minisztériumi ajánlat, sztrájkolnak a fogorvosok

Egészségügy
2019 szeptember 02., 02:35
comments 69

A tervezett sztrájk előtt két nappal dobta be ajánlatát az Emmi, egyszeri másfél millió forint, jövőre havi 250 ezer forint, 2021-ben pedig plusz 140 ezer forintos kiegészítés, a fogorvosok jelentős része elutasította azt. A tiltakozást szervező Nagy Ákos a hvg.hu-t arról tájékoztatta, hogy

megtartják tiltakozó akciójukat: szeptember 13-ig csak az akut panasszal jelentkező betegeket látják el.

Hozzátette: korábban 1100 alapellátásban dolgozó kollégája jelezte csatlakozását. Nagy a lapnak elmondta, hogy az évek óta tapasztalható alulfinanszírozottság problémáját nem oldja meg a minisztérium ajánlata:

egy 2016-os kamarai kalkuláció szerint 1,6 millió forint szükséges egy teljes fogorvosi praxis havi működéséhez, míg az Emmi ajánlata szerint 2021-ben is csak 1,3 milliót kapnának.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.