London polgármestere szerint Orbán ahelyett, hogy megoldana problémákat, az emberek félelmeire játszik

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A második világháború előtti helyzethez hasonlította a jelenkort London polgármestere a Guardian szombati számában megjelent cikke után vasárnap egy lengyelországi rendezvényen is. A hétvégén országszerte arra emlékeztek, hogy 80 éve rohanta le Németország Lengyelországot. Sadiq Khan egy gdanski beszélgetésen figyelmeztetett: 

karizmatikus vezetők gyűlöletbeszéddel szereznek népszerűséget. Félelmet keltenek, és a gyűlölet hullámaival szereznek hatalmat.

Kahn példaként hozta Trumpot, Salvinit, Lengyelországot és Magyarországot is. Utóbbiak vezetői állítják: az iszlám nem fér össze a Nyugattal. 

Ezek a politikusok a problémák orvoslása helyett az emberek félelmeire játszanak,

tette hozzá Sadiq Khan. (Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.