Semjén: Kétszer annyi egyházi iskola van, mint 2010-ben

2019 szeptember 2., hétfő 8:11
300

A miniszterelnök-helyettes megtekintésével és beszédével tartotta tanévnyitó ünnepségét a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda. Semjén Zsolt kijelentette:

"Magyarországon az egyházi fenntartású közoktatási intézmények és a bennük tanuló gyermekek száma is a kétszeresére nőtt 2010-hez képest."

Emlékeztetett, hogy "Magyarországon nem zártak be egyetlen templomot sem, nem építették át bevásárlóközponttá vagy mecsetté, szemben Nyugat-Európával." Semjén szerint a keresztény iskolákat nem az állam hozza létre, hanem a magyar nép. Az állam azt biztosítja ehhez, hogy ne jelentsen plusz anyagi terhet a szülők számára, ha valaki egyházi fenntartású intézményben tanul: az állam ugyanúgy támogatja az egyházi fenntartásban működő oktatási intézményeket, mint az államiakat. 

Majd felsorolta, hogy

  • jelenleg 1067 egyházi közoktatási intézmény van,
  • amikbe mintegy 220 ezer gyermek jár.
  • Templomból 2800-at újítottak fel 2010 óta, 
  • és 120-at építettek. 

A Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda első tanévét kezdte meg, miután a szülők, a tantestület, a kapuvári önkormányzat, a tankerületi központ és az Emberi Erőforrások Minisztériuma is támogatta, hogy az állami fenntartású Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium beleolvadjon az új intézménybe. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt