Semjén: Kétszer annyi egyházi iskola van, mint 2010-ben

A miniszterelnök-helyettes megtekintésével és beszédével tartotta tanévnyitó ünnepségét a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda. Semjén Zsolt kijelentette:

"Magyarországon az egyházi fenntartású közoktatási intézmények és a bennük tanuló gyermekek száma is a kétszeresére nőtt 2010-hez képest."

Emlékeztetett, hogy "Magyarországon nem zártak be egyetlen templomot sem, nem építették át bevásárlóközponttá vagy mecsetté, szemben Nyugat-Európával." Semjén szerint a keresztény iskolákat nem az állam hozza létre, hanem a magyar nép. Az állam azt biztosítja ehhez, hogy ne jelentsen plusz anyagi terhet a szülők számára, ha valaki egyházi fenntartású intézményben tanul: az állam ugyanúgy támogatja az egyházi fenntartásban működő oktatási intézményeket, mint az államiakat. 

Majd felsorolta, hogy

  • jelenleg 1067 egyházi közoktatási intézmény van,
  • amikbe mintegy 220 ezer gyermek jár.
  • Templomból 2800-at újítottak fel 2010 óta, 
  • és 120-at építettek. 

A Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda első tanévét kezdte meg, miután a szülők, a tantestület, a kapuvári önkormányzat, a tankerületi központ és az Emberi Erőforrások Minisztériuma is támogatta, hogy az állami fenntartású Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium beleolvadjon az új intézménybe. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.