Semjén: Kétszer annyi egyházi iskola van, mint 2010-ben

oktatás
2019 szeptember 02., 08:11
comments 298

A miniszterelnök-helyettes megtekintésével és beszédével tartotta tanévnyitó ünnepségét a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda. Semjén Zsolt kijelentette:

"Magyarországon az egyházi fenntartású közoktatási intézmények és a bennük tanuló gyermekek száma is a kétszeresére nőtt 2010-hez képest."

Emlékeztetett, hogy "Magyarországon nem zártak be egyetlen templomot sem, nem építették át bevásárlóközponttá vagy mecsetté, szemben Nyugat-Európával." Semjén szerint a keresztény iskolákat nem az állam hozza létre, hanem a magyar nép. Az állam azt biztosítja ehhez, hogy ne jelentsen plusz anyagi terhet a szülők számára, ha valaki egyházi fenntartású intézményben tanul: az állam ugyanúgy támogatja az egyházi fenntartásban működő oktatási intézményeket, mint az államiakat. 

Majd felsorolta, hogy

  • jelenleg 1067 egyházi közoktatási intézmény van,
  • amikbe mintegy 220 ezer gyermek jár.
  • Templomból 2800-at újítottak fel 2010 óta, 
  • és 120-at építettek. 

A Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda első tanévét kezdte meg, miután a szülők, a tantestület, a kapuvári önkormányzat, a tankerületi központ és az Emberi Erőforrások Minisztériuma is támogatta, hogy az állami fenntartású Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium beleolvadjon az új intézménybe. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.