Visszalépett Trócsányi, új EP-bizottsági alelnököt jelöl helyette a Fidesz

eu
2019 szeptember 02., 17:32
comments 201

Halmai Katalin, a Nemzetközi Sajtó Szövetség elnöke azt írta a Twitterre, hogy Trócsányi László volt igazságügy-miniszter visszalépett a Európai Parlament Alkotmányügyi Bizottságának alelnöki jelöltségétől – írta meg a 24.

photo_camera Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

Trócsányi a Fidesz EP-listavezetőjeként került be az EP-be, és Orbán azért cserélte le a minisztert, hogy az Európai Bizottság biztosa legyen belőle. Trócsányi erre hivatkozva mondta vissza az indulását az alelnöki székért, de azt még nem tudni, Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke milyen portfóliót szán neki.

A lap azt írja, korábban egyszer már el kellett halasztani a Trócsányiról szóló szavazást, mert nem lett volna meg a többség a megválasztásához. (24)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.